Mergi la conţinutul principal

În preajma Crăciunului, SAJ Brăila primeşte şapte ambulanţe nou-nouţe

• acestea sunt de tip B 4x2 şi fac parte din primul lot achiziţionat de autorităţile centrale prin POR 2014-2020 • sunt şanse mari ca SAJ Brăila să mai primească şi alte autospeciale din loturile care vor urma a fi aduse în ţară

 

Cea mai bună veste pe care o putea primi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila! Şapte autosanitare nou-nouţe au fost repartizate de la Bucureşti pentru judeţul nostru, din primul lot achiziţionat prin Programul POR 2014-2020. Duminică, reprezentanţii SAJ vor merge în Capitală pentru a le aduce la Brăila. În aceeaşi zi, mai sunt programate şi serviciile de ambulanţă din Buzău, Constanţa, Galaţi şi Tulcea, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Acesta este doar primul lot format din 300 de ambulanţe tip B 4x2, achiziţionate prin POR, urmând ca până la finalul anului, 420 de ambulanţe să fie distribuite către beneficiari. “De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 de ambulanţe SMURD 4x4 către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă. Totodată, pentru îmbunătăţirea răspunsului la urgenţele cetăţenilor, vor fi distribuite 242 ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD”, se arată într-un comunicat al DSU.

Cele şapte autospeciale care vor sosi zilele viitoare la Brăila erau necesare, în condiţiile în care parcul auto al SAJ este învechit, iar Salvările se strică din ce în ce mai des, reparaţiile devenind costisitoare. Au existat situaţii când municipiul şi localităţile învecinate au fost deservite de doar 5 ambulanţe, restul fiind în service. SAJ Brăila are în evidenţă 42 de maşini, însă două sunt propuse la casare, iar în luna octombrie doar 23 erau funcţionale. Celelalte erau trase pe dreapta din cauza defecţiunilor. Situaţia se anunţa a fi critică de-a dreptul de Sărbători, când solicitările la 112 se dublează faţă de o zi obişnuită, iar oamenii riscau să aştepte zeci de minute o Salvare. Acum, cele şapte ambulanţe vor veni în sprijinul echipajelor medicale, iar această variantă “neagră” a fost, cel puţin pentru moment, înlăturată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro