Mergi la conţinutul principal

În prag de sărbători, poliţiştii iau cu asalt locurile de distracţie şi pieţele

în week-end, acţiuni de amploare s-au desfăşurat în baruri şi discoteci pentru prevenirea faptelor cu violenţă • pieţele şi târgurile au fost în vizorul oamenilor legii, ştiut fiind faptul că indivizii puşi pe furat dau lovituri în zonele aglomerate • peste 500 de persoane au fost legitimate în numai trei zile şi s-au dat amenzi de aproape 40.000 lei

 

Discoteci, baruri, pieţe şi târguri, toate au primit “vizita” poliţiştilor în acest week-end. Pentru ca brăilenii să aibă parte de sărbători liniştite, oamenii legii acţionează intens tocmai pentru a-i pune la punct pe eventualii scandalagii şi hoţi. Peste 500 de persoane au fost legitimate, în numai trei zile, aproape jumătate dintre acestea fiind  controlate corporal. S-au dat amenzi de aproape 40.000 lei, cele mai multe pentru şoferii care uită de lege şi pentru indivizii puşi pe scandal.

Astfel, în perioada 7 - 9 decembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat în municipiu şi judeţ în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar, pentru menţinerea ordinii publice. S-a acţionat şi pe şosele pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Pe timpul activităţilor au fost legitimate 503 persoane, 215 dintre acestea fiind controlate corporal. Au fost oprite în trafic 213 autovehicule. Poliţiştii au constatat 75 de contravenţii şi au dat amenzi în valoare totală de peste 37.000 lei.

Dintre amenzile aplicate 54 au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 15 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, în ziua de 7 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au acţionat pe raza municipiului, în special în zona şcolilor, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. Au fost depistaţi 6 elevi care absentau nejustificat de la orele de curs, fiind informate unităţile de învăţământ în acest sens. Au fost consiliaţi 11 elevi cu comportament inadecvat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro