Mergi la conţinutul principal

În plin risc managerial: atac la vârful Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila!

Cerc vicios la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. În timp ce managerii se străduiesc să respecte directivele Ministerului Sănătăţii pentru obţinerea grabnică a acreditării pentru spital, de la nivelul Consiliului Judeţean se rostogolesc probleme peste probleme taman în ograda directorului Mihail Iugulescu.
Vorbim aici despre o discuţie aprinsă de la capitolul "diverse" din timpul şedinţei ordinare a CJ, de pe 26 aprilie, discuţie deschisă şi întreţinută în ritm alert de către consilierul judeţean liberal Ovidiu Nechita. Ca membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Nechita i-a cerut socoteală managerului Mihail Iugulescu cu privire la modul în care s-ar organiza concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director de îngrijiri medicale, respectiv director economic.
"De ce s-a scos postul la concurs şi s-a început procedura de organizare a acestui concurs mai înainte ca mandatul doamnei Olguţa Crivăţ, director de îngrijiri medicale, să expire?! Aici e problema", şi-a exprimat Nechita nemulţumirea.
Managerul Iugulescu n-a ezitat să răspundă, invocând din nou recomandările ministerului de resort potrivit cărora trebuie perfectată organigrama unităţii.

Risc managerial crescut

"Mandatul doamnei Olguţa Crivăţ a expirat pe 26 aprilie. Într-adevăr, domnul Nechita a depus şi azi (vineri- n.r.) un document - punct de vedere referitor la această situaţie, iar până pe 4, 5 mai noi îi vom da un răspuns. Am înaintat documentul domniei sale biroului juridic de la noi şi juriştii îi vor da un răspuns. Eu nu sunt jurist de formaţie, motiv pentru care nu pot să formulez eu acest punct de vedere", ne-a declarat dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Prin urmare, în aceste zile, fie ele şi de sărbătoare, Judeţeanul se pregăteşte de noi directori la eşaloanele 2 şi 3. Reamintim că promovarea personalului contractual din sistemul sanitar se face în baza mai multor acte normative, iar juriştii tocmai asta trebuie să pună cap la cap.
"Mai mult, vreau să vă spun că e o întreagă poveste la acest nivel. În momentul în care m-am prezentat la acreditare am primit calificativ de risc managerial crescut tocmai fiindcă nu am directorii desemnaţi prin concurs. De aceea, am decis să organizăm concursurile, mai ales că procedura nu este deloc uşoară. De opt luni tot căutăm director economic. D-na Vlad de la CJ a fost iniţial de acord să ne sprijine, să facă parte din comisie, apoi n-a mai vrut, a formulat nişte condiţii. Acum, iar ne-a spus că ne sprijină, dar să fiu eu în comisie, în fine... Eu nu-s economist, dar dacă-s în comisie e pentru că n-am avut încotro", a mai spus chirurgul Mihail Iugulescu.

2.251 de posturi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila

Concursul pentru ocuparea postului de director de îngrijiri medicale, deţinut până pe 26 aprilie de către asistent Olguţa Crivăţ, va fi organizat la mijlocul lunii mai. În tot acest timp, postul este ocupat, prin interimat, tot de Olguţa Crivăţ.
Nici postul de director economic - extrem de important pentru o unitate de calibrul Judeţeanului, aflat în prag de acreditare - nu a fost tocmai cert, mai ales că la susţinerea dezbaterilor pentru calificarea unităţii medicale, dr. Iugulescu era cam singurul manager cu acte în regulă, secondat, evident, şi de către dr. Alina Neacşu, director medical.
Cert este că acum încă se mai vorbeşte, la nivel de unitate, despre un recul al controalelor Ministerului Sănătăţii, în sensul că Spitalului Judeţean se tot pune la zi cu procedurile specifice, "vindecând", rând pe rând, "bubele" de pe vremea când Gheorghe Bunea Stancu "haiducea" la Judeţ, iar Rodica Sin conducea unitatea medicală. Precizăm că, în prezent, în urma modificărilor făcute, numărul total de posturi din SJU este de 2.251, din care: 274 sunt posturi finanţate din fondul de la bugetul de stat, iar 1.977 din fonduri alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Odată cu accesul la acreditare, numărul de funcţii de conducere creşte de la 50 la 57, iar cel al funcţiilor de execuţie scade de la 2.201 la 2.194. Se întâmplă acest fapt după ce o parte dintre angajaţi, vorbim de medici şi nu numai, au preluat secţii nou înfiinţate, ca şefi sau coordonatori de linii de muncă. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro