Mergi la conţinutul principal

În perioada Crăciunului, polițiștii brăileni au aplicat 262 de sancțiuni în valoare de peste 135.000 lei

acțiuni de amploare au fost desfășurate de polițiști în perioada 23-26 decembrie, când s-a acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite

 

Acțiuni pentru prevenirea faptelor cu violență, pentru menținerea climatului de ordine publică, precum și pentru reducerea riscului rutier. Polițiștii au fost în stradă în zilele de Crăciun.

Astfel, în perioada 23-26 decembrie, polițiștii brăileni sprijiniți de jandarmi au acționat în municipiu și pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite. Au fost organizate și desfășurate 61 de acțiuni și s-a intervenit la 190 de evenimente, 165 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 262 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 136.060 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere. Ca măsură complementară, aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 20 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

 

Cum se asigura paza: un agent de securitate dormea, altul era băut

În noaptea de 23 spre 24 decembrie, în intervalul orar 22:00-06:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor. Au fost controlate 66 de obiective asigurate cu pază și echipaje de intervenție privată, verificați și instruiți 67 de agenți de securitate și au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.100 lei, dintre care 16 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Spre exemplu, la o instituție de pe raza municipiului, agentul de securitate a fost depistat dormind, iar un alt agent de securitate a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, fiind sancționați cu amendă, în valoare de 300 de lei fiecare.

De asemenea, o societate de monitorizare și intervenție a fost sancționată cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor de lucru privind preluarea și transmiterea semnalelor electronice de alarmare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro