* în condițiile străzii foarte late, timpul scurt, de doar 14 secunde, cât durează culoarea verde a semaforului, face ca traversarea Căii Călărașilor, în zona Barierei, să fie riscantă inclusiv pentru pietonii tineri, darămite pentru cei mai în vârstă, cu probleme locomotorii
Pietonii care traversează Calea Călărașilor, în zona Barierei, trebuie să fie foarte iuți de picior, ca să facă față timpului scurt - 14 secunde - oferit de culoarea verde a semaforului, pentru a parcurge strada foarte lată, cât un bulevard. Cine este mai tânăr, pur și simplu aleargă ca să nu-l prindă culoarea roșie în mijlocul carosabilului. Restul categoriilor de pietoni - bătrâni, persoane cu dizabilități, cei cu copii mici etc - n-au altă posibilitate decât să se oprească la jumătatea zebrei și să aștepte următoarea apariție a culorii verzi. Astfel de situații se întâlnesc și în alte intersecții, cum ar fi Dorobanților/1 Decembrie 1918, unde lățimea bulevardului face ca persoanele cu probleme locomotorii să reușească foarte greu să se încadreze în timpul scurt oferit de culoarea verde a semaforului.
O altă situație ce trebuie semnalată este cea de la intersecția Căii Călărașilor cu strada Mihai Bravu, unde, din cauza plantării inadecvate a unui indicator, trebuie să faci joc de glezne, adică să te muți de pe un picior pe altul, pentru a vedea ce culoare are semaforul, ca să știi dacă mai poți trece pe zebră sau nu. Greu, dar nu imposibil, să mai schimbi acum țeava cu denumirea străzilor, însă, cu încă un semafor în consolă, la înălțime (cum era, cândva, aici) lucrurile s-a rezolva în avantajul tuturor: pietoni și conducători auto. Mai ales că unii șoferi forțează în viteză (și chiar pe roșu) intersecția!