Mergi la conţinutul principal

În pas alergător, la semafor

* în condițiile străzii foarte late, timpul scurt, de doar 14 secunde, cât durează culoarea verde a semaforului, face ca traversarea Căii Călărașilor, în zona Barierei, să fie riscantă inclusiv pentru pietonii tineri, darămite pentru cei mai în vârstă, cu probleme locomotorii

 

 

 

Pietonii care traversează Calea Călărașilor, în zona Barierei, trebuie să fie foarte iuți de picior, ca să facă față timpului scurt - 14 secunde - oferit de culoarea verde a semaforului, pentru a parcurge strada foarte lată, cât un bulevard. Cine este mai tânăr, pur și simplu aleargă ca să nu-l prindă culoarea roșie în mijlocul carosabilului. Restul categoriilor de pietoni - bătrâni, persoane cu dizabilități, cei cu copii mici etc - n-au altă posibilitate decât să se oprească la jumătatea zebrei și să aștepte următoarea apariție a culorii verzi. Astfel de situații se întâlnesc și în alte intersecții, cum ar fi Dorobanților/1 Decembrie 1918, unde lățimea bulevardului face ca persoanele cu probleme locomotorii să reușească foarte greu să se încadreze în timpul scurt oferit de culoarea verde a semaforului.

O altă situație ce trebuie semnalată este cea de la intersecția Căii Călărașilor cu strada Mihai Bravu, unde, din cauza plantării inadecvate a unui indicator, trebuie să faci joc de glezne, adică să te muți de pe un picior pe altul, pentru a vedea ce culoare are semaforul, ca să știi dacă mai poți trece pe zebră sau nu. Greu, dar nu imposibil, să mai schimbi acum țeava cu denumirea străzilor, însă, cu încă un semafor în consolă, la înălțime (cum era, cândva, aici) lucrurile s-a rezolva în avantajul tuturor: pietoni și conducători auto. Mai ales că unii șoferi forțează în viteză (și chiar pe roșu) intersecția!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro