Mergi la conţinutul principal

În "ograda" lui Simionescu nu vor exista disponibilizări

* legea dată de Ministerul Administraţiei şi Internelor vizează disponibilizarea unui număr 16.742 de salariaţi din administraţia publică locală în acest an

Ministerul Administraţiei şi Internelor a pregătit un proiect-şoc pentru bugetarii din administraţia publică locală, în speţă disponibilizarea unui număr de 16.742 de salariaţi în acest an, cele mai multe reduceri de personal urmând să aibă loc în mediul rural.
Numai că acest proiect de lege nu se va aplica şi în Brăila. Edilul-şef, Aurel Simionescu, e de părere că actuala schemă de personal a primăriei nu permite aplicarea legii, deoarece numărul angajaţilor instituţiei este unul mic, dacă nu chiar foarte mic. "Nu, nu putem în niciun caz să luăm în vedere reducerea schemei de personal. Deci, am dat un aviz negativ, nu ca şi principiu, ci ca mod de percepere a acestei iniţiative. Vedeţi voi, totul depinde de la primărie la primărie, iar primăria noastră nu permite aplicarea acestui proiect de lege. De ce? Motivul e unul simplu: avem un personal redus, chiar foarte redus".
Care este "şmenul" documentului emis de Ministerul Administraţiei şi Internelor? "Şmenul" e următorul: proiectul de lege vizează instituirea unor standarde de cost pentru fiecare unitate administrativă din România, având ca obiectiv principal reducerea cheltuielilor de personal cu 471, 587 milioane de lei în acest an.
Astfel, reprezentanţii MAI consideră că introducerea standardelor de cost va avea un impact pozitiv asupra bugetului general consolidat prin economisirea următoarelor sume: 493, 1 milioane de lei în 2011, aproximativ 518,8 milioane de lei în 2012 şi 547,1 milioane de lei în 2013.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro