Mergi la conţinutul principal

În octombrie se reiau competiţiile oficiale la patru discipline sportive

• la box şi judo se vor organioza Campionatele Naţionale pentru juniori • la Bascov se vor acorda medaliile cu prilejul naţionalelor de kaiac canoe maraton • începe sezonul de volei pentru juniori • CSM Brăila are sportivi la toate aceste competiţii •Important este să participăm pentru a ţine copiii în priză, însă rezultatele nu vor mai fi cele pe care ni le-am fi dorit”, spune Anamaria Ioniţă

 

Interzise din martie, din cauza pandemiei de coronavirus, competiţiile naţionale se reiau treptat. Astfel, începând cu luna octombrie se desfăşoară naţionalele de box, volei, kaiac canoe şI judo. Însă sportivii care vor lua startul trebuie să rspecte multe reguli şi să facă testele Covid-19 înainte de a pleca spre localităţile care vor organiza aceste competiţii.

La Campionat Naţional de box rezervat juniorilor, care va avea loc la Tg. Jiu, începând cu data de 12 octombrie, CSM Brăila va participa cu patru sportivi, trei de la grupa antrenorului Cristian Bălan şi anume, Emanuel Turcu la categoria 54 kg, Daniel Aelenei la categoria 60 kg şi Marius Lazăr la categoria 63 kg şi unul de la grupa antrenorului voluntar, George Perţea, George Dan, sportiv care va evolua probabil în cadrul categoriei 81 kg.

Pe data de 11 octombrie, în prima etapă a turului, voleibalistele junioare de la CSM Brăila ar trebui să joace pe teren propriu, într-o primă fază a campionatului care cuprinde 5 etape în tur şi tot atâtea în retur. Cu menţiunea că jucătoarele trebuie să facă testul Covid-19 la 14 zile.

Sportivii secţiei de kaiac canoe vor participa, începând cu 19 octombrie, la Campionatul Naţional de kaiac canoe, maraton, competiţie care se va desfăşura la Bascov. Şi ca întotdeauna, sportivii pregătiţi de antrenoarea emerită Florentina Ion, merg cu dorinţa de a continua tradiţia şi a obţine cât mai multe locuri pe podium. Pe 17 şi 18 octombrie, la Poiana Braşov se va desfăşura Campionatul Naţional de judo pentru juniori I. O competiţie la care antrenoarea Carmen Constantin va conta pe patru sportivi, însă niciunul dintre ei nu este junior I. Paul Scurtu şi Andreea Marinescu, campioni naţionali şi medaliaţi la competiţiile precedente vor ajunge abia anul viitor la această categorie de vîrstă, iar Maria Naidin şI Bogdan Stanciu sunt încă juniori III. Asta nu înseamnă, însă, că sportivii brăileni menţionaţi nu vor aspira la medalii la această competiţie de la Poiana Braşov.

“Boxerii vor merge la Tg. Jiu. Cu 48 de ore înainte trebuie să se testeze, iar acolo vor respecta toate regulile impuse de MTS. Va fi o competiţie cu regim închis, sportivii vor avea aceleaşi condiţii ca într-un cantonament. La volei ar trebui să se dispute 5 etape în tur şi 5 în retur, iar testul Covid-19 să se facă la 14 zile. Din punct de vedere financiar nu ar fi bine pentru cluburi, sperăm ca această parte a campionatului să se dispute sub formă de turnee. La judo, de asemenea, va fi ca într-un semicantonament, cu testul făcut de fiecare sportiv. Ne bucurăm că încep campionatele, să sperăm că nu vom întâmpina probleme. Până acum ne-am antrenat conform ordinului emis de MTS. Important este să participăm pentru a ţine copiii în priză. Însă rezultatele nu vor mai fi cele pe care ni le-am fi dorit”, ne-a declarat Anamaria Necoară, director interimar la CSM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro