Mergi la conţinutul principal

În octombrie se judecă apelul în dosarul «Mită la BAC»

Dosarul "Mită la BAC" a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel (CA) Galaţi şi are primul termen de judecată pe 13 octombrie. După sentinţa primei instanţe, inspectoarea de matematică Manuela Mirela Diaconescu, condamnată de Tribunalul Brăila la 3 ani închisoare, cu suspendare, şi muncă în folosul comunităţii, pentru complicitate la dare de mită, a formulat apel împotriva sentinţei. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Galaţi au contestat, de asemenea, sentinţa. Ceilalţi doi profesori acuzaţi că ar fi luat mită au fost achitaţi de Tribunalul Brăila. Rămâne de văzut care va fi soluţia instanţei superioare în acest dosar.
În ziua de 4 iunie, judecătorii Tribunalului Brăila au dat sentinţa în dosarul care a zguduit învăţământul brăilean, asta după ce un inspector şi doi profesori corectori au fost acuzaţi că au luat mită de la un elev. Era vorba despre suma de 2.500 lei, care l-ar fi ajutat pe elevul Iulian Văsii, fost elev la Colegiul Tehnic "Istrati", să treacă examenul. Deşi, iniţial, acuzaţiile s-au adresat atât inspectorului de matematică, Manuela Mirela Diaconescu, cât şi profesorilor corectori, Daniela Haret şi Valentin Florin Damian, prima instanţă a găsit doar un vinovat. Inspectorul Diaconescu a fost condamnat pentru infracţiunea de complicitate la dare de mită, iar ceilalţi doi profesori corectori au fost achitaţi. Instanţa a dispus ca Manuela Mirela Diaconescu, condamnată cu suspendare, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila sau S.C. Administraţia Pieţelor şi Târgurilor S.A. Brăila, pe o perioadă de 90 de zile. Sentinţa primei instanţe putea fi atacată cu apel, iar inspectoarea şi procurorii exact asta au făcut.
Iulian Văsii, elevul care a luat BAC-ul cu ajutorul mitei, şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor şi a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendare, plus muncă în folosul comunităţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro