Mergi la conţinutul principal

În luna mai, Teatrul ”Maria Filotti” participă la cinci festivaluri

• ”Naufragiat!”, ”Falsa servitoare” și ”Menajeria de sticlă” sunt spectacolele cu care dramaticul brăilean va participa la festivaluri de teatru din Arad, Suceava, Buzău, Oradea și Gyor (Ungaria)

 

În luna mai, Teatrul ”Maria Filotti” pleacă în turneu! Spectacolele trupei brăilene vor putea fi vizionate de publicul din cinci orașe, acesta fiind și numărul de festivaluri de teatru la care actorii noștri vor participa.

Iată cum arată calendarul evenimentelor și ce spectacole vor putea fi văzute:

Duminică, 12 mai 2024. Festivalul Internațional de Teatru Nou, Arad

”Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia: Andrei Huțuleac, scenografia Maria Nicola.

Distribuție: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Corina Borș.

Miercuri, 15 mai 2024. Festivalul Internațional ”Zilele Teatrului Matei Vișniec” 2024, Suceava

”Falsa servitoare” de Marivaux, regia Alexandru Mâzgăreanu, scenografia Andreea Săndulescu.

Distribuție: Corina Borș, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Emilian Oprea, Adrian Ștefan/Adelin Ilie, Adelin Ilie/Adrian Ștefan.

Joi, 30 mai 2024. Festivalul „Buzău/Iubește/Teatrul”

Spectcolul ”Falsa servitoare”

Miercuri, 5 iunie 2024. Festivalul Internațional de Teatru Oradea, secțiunea Festivalul de Teatru Scurt

Spectcolul ”Falsa servitoare”

Vineri, 7 iunie 2024. Festivalul Dunării, Teatrul Național din Gyor (Ungaria)

Spectacolul ”Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams, regia Andrei Huțuleac, scenografia Maria Nicola. Distribuție: Monica Ivașcu, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba și Sever Andrei Bârzan.

Precizăm că spectacolul ”Naufragiat” a avut premiera în septembrie 2022. De atunci și până în prezent a fost invitat în mai multe festivaluri, cucerind publicul de fiecare dată, dar și criticii. Spre exemplu, în 2023, la Festivalul “Săptămâna Teatrului Tânăr” de la Buzău, “Naufragiat!” a primit premiul pentru “Cel mai bun spectacol”, dar și pentru “Cel mai bun actor”, acordat lui Ciprian Chiricheș pentru rolul lui Louis de Rougemont.

De asemenea, aprecieri au venit și pentru spectacolul ”Falsa servitoare”. Concret, Emilian Oprea, actor al Teatrului ”Maria Filotti”, a fost nominalizat la premiile UNITER – ”Cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul Travelin din acest spectacol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro