Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În ce lume vrei să trăiești?

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Ești chemat, astăzi, să decizi în care lume vrei să trăiești: în aceasta (vizibilă, a puterii și plăcerii), sau în lumea iubirii necondiționate, inaccesibilă ochilor trupești vremelnici - lumea lui Dumnezeu? Mintea nu este de niciun folos (ea argumentează sau contra-argumentează alegerea, de fapt, doar după ce este făcută), este deci doar o alegere din partea inimii și „minții” dinainte de orice minte. Prin urmare, ce apreciezi, de fapt, plăcerea sau fericirea? Urmărești puterea sau iubirea? Trupul sau sufletul? Lumea sau Dumnezeu? Viața îți cere astăzi o alegere, pentru că nu poți trăi în două lumi, nici nu le poți „vota” pe amândouă, dar ambele stau acum în fața ta. Astăzi a sosit timpul de a-ți alege drumul, și încă un drum fără întoarcere: lumea aceasta, sau lumea lui Dumnezeu?

Nu poți alege non-alegerea, nici nu o poți amâna, nici nu te poți reîntoarce cu un buton de reset. Nu există buton de reset la o ultimă decizie.

Timpul este doar acum.

 

„Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ține și pe celălalt îl va disprețui. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona.” (Sfânta Evanghelie după Luca, 16, 13)

„Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi și el nu are nimic în Mine” (Sfânta Evanghelie după Ioan, 14,30)

„Împărăția Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăția Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar acum împărăția Mea nu este de aici” (Sfânta Evanghelie după Ioan, 18,36)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii