Mergi la conţinutul principal

În ce condiții s-ar putea prelungi anul școlar. Explicațiile ministrului Educației

* anul școlar s-ar putea prelungi dacă elevii, părinții și profesorii sunt de acord, spune ministrul Educației * Sorin Cîmpeanu a explicat că, dacă va există o astfel de propunere, o va susține

 

"Dacă din consultări reiese din partea tuturor - elevi, profesori, părinți - că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 - 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe organizații ale elevilor, ale părinților și din sistemul de educație cer  autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic. Ele vor ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană și cer ca programele remediale să fie extinse în vară, iar anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.

Structura acestui an școlar a fost modificată în urma discuțiilor de la Ministerul Educației.

Vacanța de primăvară, care a început în 12 aprilie, se va încheia în 4 mai. Excepție fac elevii din clasele terminale, care, în intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, vor participa online la toate activitățile didactice.

Anul școlar 2020 - 2021 se va încheia în 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

 

Structura anului școlar 2021-2022

 Cursurile anului școlar 2021 - 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni, începând cu data de 13 septembrie.

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea - 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie și până pe 10 iunie 2022.

În semestrul I, în perioada 25 - 31 octombrie, elevii claselor din învățământul primar și copiii din grupele de preșcolar sunt în vacanță.

Vacanța de iarnă este programată din data de 23 decembrie 2021 și până pe 9 ianuarie 2022.

În semestrul al II-lea, vacanța de primăvară va fi în perioada 15 aprilie - 1 mai 2022.

Programul național "Şcoala altfel" se va desfășura în perioada 8 - 14 aprilie 2022. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro