În cazul unui conflict Iran - Israel, România va fi un partener loial al NATO şi Israelului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

În cazul unui conflict Iran - Israel, România va fi un partener loial al NATO şi Israelului

"Am abordat problema iraniană şi l-am informat pe domnul preşedinte că România susţine fără rezerve aplicarea ultimei rezoluţii a Consiliului de Securitate cu privire la sancţiunile ce urmează a fi aplicate Iranului şi, de asemenea, am subliniat că plecăm de la principiul dreptului fiecărui stat de a utiliza energia nucleară pentru scopuri civile, dar respingem ideea că un stat ca Iranul ar putea să fie deţinător de armament nuclear", a declarat preşedintele Traian Băsescu joi la Palatul Cotroceni, după o întâlnire cu omologul său israelian Shimon Peres.

Întrebat dacă, în cazul în care între Iran şi Israel va izbucni un conflict, România va pune Israelului la dispoziţie spaţiul său aerian, şeful statului român a precizat că un conflict nu este soluţia, dar dacă se va ajunge în acest punct ţara noastră va fi un partener loial al NATO şi al Statului Israel. "Cred că nu este momentul să vorbim despre conflict, noi sperăm ca sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate ONU să creeze la Teheran soluţia corectă, nu aceea a săpării de gropi pentru militari americani, ci aceea a deschiderii negocierilor transparente, iar dacă va fi cazul România va fi un partener loial al Alianţei NATO, din care face parte, şi un partener loial al Israelului. Aş vrea să fac precizarea că noi apreciem esenţial ca stadiul actual al situaţiei să evolueze pozitiv, prin negociere. Diplomaţia este cea care trebuie, în opinia noastră, să soluţioneze diferendul Iranului cu lumea, cu democraţia", a subliniat Traian Băsescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro