Mergi la conţinutul principal

În Brăila au fost confirmate noi cazuri de COVID-19

* nici nu s-a încheiat bine pandemia de Covid-19, că au reapărut noi îmbolnăviri, și nu doar în țara noastră *  în România, fenomenul a luat amploare în luna iulie a acestui an, pentru ca o lună mai târziu, numărul infectărilor să crească de opt ori * și în Brăila au apărut cazuri noi, unele fiind chiar spitalizate, printre pacienți fiind și copii

 

 

 

Au reapărut și la Brăila noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Potrivit unei situații centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila este vorba despre 156 de noi îmbolnăviri, din care 34 în rândul copiilor, toate confirmate luna trecută. Tot în august, au fost spitalizați, la Brăila, din cauza Covid-19, 49 de pacienți, din care doi copii însă partea bună a fost că nu s-au mai înregistrat decese, conform aceleiași surse.

În ceea ce privește situația de la nivel național, numărul infectărilor a depășit 3.000 de cazuri noi de persoane diagnosticate, într-o singură săptămână. Vorbim de intervalul 21-27 august a.c., când au fost înregistrate 3.326 de teste pozitive, de opt ori mai multe față de luna precedentă.

Din această cauză, deja în unele spitale din România au reapărut restricțiile. Au fost blocate vizitele aparținătorilor la pacienții internați în ATI, Oncologie sau Neonatologie, pentru a se evita răspândirea virusului.

După cum arată cifrele din evidența Institutului Național de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.417.177 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar incidența înregistrată la 14 zile a fost de 0,16.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, oficial, sfârșitul pandemiei de Covid-19 pe 5 mai 2023, adică după trei ani de la debut. O lună mai târziu, respectiv în iunie 2023 și țara noastră a anunțat sfârșitul pandemiei, când autoritățile au anunțat încetarea stării de risc epidemiologic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro