Mergi la conţinutul principal

În boxa acuzaţilor, pentru că şi-a ucis soţia în bătaie

În vârstă de 38 de ani, Lucian Iordache, din Lanurile, comuna Viziru, stabilit fără forme legale în Brăila, pe strada Cărămidarilor, a fost arestat preventiv şi trimis în judecată, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunal, Iordache s-a mutat în Brăila de vreun an şi jumătate, împreună cu soţia Anica, cei doi convieţuind de 18 ani şi având doi copii, dintre care unul minor în vârstă de 13 ani, Nixon. Soţii Iordache şi-au construit două camere pe strada Cărămidari şi munceau cu ziua, ocazional, folosind căruţa cu doi cai cu care veniseră la oraş. Procurorul Ionescu precizează că între agresor şi victimă a existat o permanentă stare conflictuală, motiv pentru care bărbatul îşi bătea mai tot timpul soţia, indiferent dacă era sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice.

În noiembrie anul trecut, mai precis în perioada 14 - 21 noiembrie 2008, la interval de două-trei zile, Lucian Iordache şi-a bătut zdravăn nevasta, cu pumnii, cu picioarele şi cu coada unei mături (potrivit propriilor declaraţii). Biata femeie şi-a oblojit cum a putut rănile cu rivanol şi pansamente cu pâine şi vin, însă, de la atâta bătaie, avea să i se tragă moartea. Inculpatul a declarat că şi-a bătut, într-adevăr soţia, însă înainte de 24 noiembrie, zi în care femeia s-a dus la câmp cu mezinul şi a căzut din căruţă. În ziua respectivă, la 17.30, Anica Iordache a fost găsită de soţul ei "lungită în pat şi văitându-se că moare". Jumătate de oră mai târziu, personalul medical de pe ambulanţă, sosit la faţa locului, n-a făcut altceva decât să constate decesul femeii. Deşi cauzele morţii erau cât se poate de clare (politraumatism prin agresiune), oamenii legii au fost nevoiţi să efectueze cercetări amănunţite, inclusiv examinare tehnico-ştiinţifică traseologică (de către Serviciul Criminalistică din cadrul IPJ Brăila), deoarece inculpatul a negat că şi-ar fi ucis soţia. Pe 7 iulie 2009, după ce anchetatorii adunaseră suficiente probe care să-l incrimineze, Lucian Iordache a fost reţinut, apoi arestat preventiv, pentru omor calificat asupra soţiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro