Mergi la conţinutul principal
Nepăsare sau inconștiență?

În autobuzele Braicar nu prea se mai poartă mască

* tineri și vârstnici, adepți ai "teoriilor conspiraționiste" sau ignoranți, unii brăileni refuză să mai poarte mască în mijloacele de transport în comun ale Braicar * asta deși portul măștii de protecție este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în piețe, târguri, stații de autobuz și tramvai * Poliția dă în continuare amenzi

 

În condițiile creșterii cazurilor de infectare cu noul Coronavirus și al pericolului reprezentat de așa-numita "tulpină indiană", mulți concitadini au renunțat la masca de protecție în mijloacele de transport în comun, cu toate că, zilnic, polițiștii și jandarmii brăileni fac verificări și dau amenzi celor care încalcă legea. Nu de puține ori, au fost văzuți copii cu mască de protecție pusă corect alături de bunici și bunicuțe care încălcau legea, circulând în autobuze (mai mult sau mai puțin aglomerate) fără mască sau cu masca atârnând sub bărbie. De parcă nu ar fi fost de ajuns, pe lângă faptul că încalcă legea, cei fără mască de protecție îi ocărăsc pe guvernanți și pe cei care fac lobby pentru imunizarea prin vaccinare, îndemnând la nesupunere. Mai mult, pe lângă faptul că nu poartă mască, unii brăileni nici măcar nu se sinchisesc să pună mâna la gură atunci când tușesc sau strănută în autobuz sau tramvai.

În replică, prezentăm mai jos date din comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, care atestă că oamenii legii nu stau cu mâinile în sân și că, mai devreme sau mai târziu, cei certați cu legea tot pică în plasa polițiștilor.

Astfel, potrivit Biroului de Presă al IPJ, în ziua de luni, 2 august, polițiștii brăileni împreună cu subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și lucrători ai celorlalte instituții cu atribuții de control au întreprins noi acțiuni de verificare a respectării prevederilor legale "pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum și măsurilor instituite ca urmare a prelungirii stării de alertă".

Au fost desfășurate nu mai puțin de șase acțiuni vizând societăți comerciale - marketuri și supermarketuri - stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri din municipiu și județ, zone aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă. Forțele de ordine implicate au verificat 16 societăți comerciale și au controlat 82 de vehicule, cinci dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și mijloace care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

"Urmare a abaterilor constatate, la nivel județean, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei", se precizează în comunicatul IPJ Brăila.

Mai mult, în perioada 30 iulie-1 august, au fost desfășurate alte 24 de acțiuni, fiind verificate 64 de societăți comerciale și controlate 168 de vehicule, 27 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun. Polițiștii au aplicat 23 de amenzi în valoare totală de 13.000 lei.

"Reamintim faptul că portul măștii de protecție este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, respectiv piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun etc", precizează IPJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro