Mergi la conţinutul principal

În atenția pescarilor: începe prohibiția!

* prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial începe pe 9 aprilie și durează 60 de zile, până pe 7 iunie inclusiv

 

 

 

Pescarii amatori din România vor intra, începând de duminică, 9 aprilie, într-o vacanță de 60 de zile. Este perioada anuală de prohibiție.

Ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2023 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordinul 10/235 din 27 ianuarie 2023.

În anul 2023, prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial este de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Pentru apele care constituie frontieră de stat, prohibiția la pescuit se instituie pe o durata de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin. În mod specific, pentru apele ce constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria, se interzice pescuitul pe o durata de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv. Pentru apele care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, se interzice pescuitul pe o durata de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro