Mergi la conţinutul principal

În apropierea sărbătorilor de iarnă poliţişti sunt «în priză»

• pentru a preveni comerţul ilegal în pieţe sau târguri, dar şi pentru a-i linişti de indivizii puşi pe furat, poliţiştii sunt permanent în acţiune • bătrânii au fost învăţaţi cum să se ferească de infractori

 

Poliţiştii au dat startul unor controale intense, în pieţe, târguri dar şi pe şosele, în apropierea sărbătorilor de iarnă. La data de 7 decembrie, lucrători de ordine publică şi rutieri au efectuat acţiuni pe raza municipiului şi judeţului, cu scopul combaterii activităţilor ilegale de comerţ şi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării legislaţiei în vigoare. Au fost legitimate 100 de persoane, s-au controlat 16 unităţi economice cu profil cafe-bar, casino şi pariuri sportive, fiind oprite în trafic 39 de autovehicule. Poliţiştii au aplicat, în total, 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.450 lei, 19 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi una la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Totodată, au fost constatate şi două infracţiuni.

Astfel, în urma unui control efectuat la un magazin situat pe Aleea Învăţătorilor, din municipiu, au fost găsite şi ridicate de către poliţişti mai multe pachete cu       ţigări (19), pentru care nu existau documente de provenienţă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu     ţigări. În plasa poliţiştilor de la Serviciul de Ordine Publică a picat un bărbat, de 53 de ani, din satul Cuza Vodă, comuna Salcia Tudor, care conducea autoturismul, fără a deţine permis de conducere.

 

Recomandări pentru bătrâni

Tot în ziua de miercuri, în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au desfăşurat, în zona pieţelor din municipiu, o acţiune de informare a cetăţenilor, în special a persoanelor vârstnice, privind modul de săvârşire a unor infracţiuni de înşelăciune. Cu această ocazie au fost distribuite 300 de pliante, fiind purtate discuţii cu persoanele abordate. Poliţiştii le-au vorbit oamenilor despre modul în care acţionează infractorii şi le-au dat sfaturi care să îi ajute la evitarea unor astfel de infracţiuni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro