Mergi la conţinutul principal

În acest an, 12 infecţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-au folosit, în cursul anilor, aceleaşi substanţe dezinfectante ca şi în alte oraşe, substanţe considerate acum "diluate" în urma unei anchete jurnalistice realizate de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.
În preajma sărbătorii de Paşti, probele de la cinci asemenea substanţe dezinfectante au fost puse la incubat, vorbim despre probele recoltate de pe mâini, mănuşi, ţesut şi pavimente, după folosirea substanţelor respective, iar rezultatele au fost negative, potrivit dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Analiza probelor s-a realizat în laboratorul "Medcenter", unitatea medicală neavând posibilităţi de a examina asemenea substanţe.
Cu toate că s-au evidenţiat rezultate care arată că dezinfectanţii sunt buni, combat eficient microbii, potrivit prospectelor ce îi însoţesc, s-a demonstrat că nicio secţie n-are capacitatea de-a ţine infecţiile nozocomiale în frâu.

Biocidele, verificate anual şi de DSP

Potrivit unui răspuns formulat de Direcţia de Sănătate Publică pentru Obiectiv- Vocea Brăilei, anual, sunt verificate toate substanţele folosite ca dezinfectant în spital.
"S-au efectuat anual acţiuni tematice de control privind conformitatea produselor biocide, avizarea, utilizarea, etichetarea şi autorizarea acestora. De asemenea, s-a verificat modul de respectare a legalităţii privind utilizarea produselor biocide şi nu s-au constatat neconformităţi", ne-a comunicat Gabriel Ciochină, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.
Cu toate acestea, s-au înregistrat infecţii intraspitaliceşti şi la noi, ce-i drept nu cu piocianic sau care să fi fost soldate cu decese.
"Conform raportărilor transmise de către spitalele din Brăila, în anul 2014 s-au înregistrat 36 de infecţii nozocomiale, în 2015 s-au înregistrat 44 de cazuri de infecţii, iar în 2016, până în aprilie, 12 asemenea cazuri. Menţionăm că infecţiile au fost îndeosebi digestive, cu clostridium difficile, fără a se înregistra victime, decese sau infecţii cu piocianic, în această perioadă", ne-a mai comunicat dr. Gabriel Ciochină, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro