Indivizii specializaţi în comiterea de înşelăciuni prin metoda "Accidentul" continuă să îşi bată joc de oameni în vârstă, pe care îi sună pe telefonul fix şi le cer bani, asta după ce îi conving că sunt fiii lor şi au avut accidente ce îi pot trimite la puşcărie. Ultima victimă a ţeparilor prin telefon a fost o bătrână de 81 de ani. Ea a dat unui necunoscut 20.000 lei, după ce a fost sunată de un fals fiu care i-a dat vestea accidentului. Abia după ce a plătit suma de bani, femeia a discutat cu fiul adevărat şi a aflat că acesta era în regulă, astfel că a cerut ajutorul poliţiştilor. Şansele ca bătrâna să îşi recupereze banii sunt însă egale cu zero.
Potrivit informaţiilor transmise de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în data de 28 ianuarie, la ora 15.00, o brăileancă de 81 de ani a sesizat despre faptul că, în noaptea anterioară, la ora 24.00, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, prin metoda "Accidentul". Din cercetările efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, a reieşit că bătrâna, care locuieşte singură la o casă pe strada Rahova, a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută. După cum au spus anchetatorii, cel care a sunat plângea în hohote şi i-a spus octogenarei "Mamă am făcut un accident!". Bătrâna nu a putut să îşi dea seama dacă la capătul celălalt al firului se afla chiar fiul, plânsetele apelantului făcând-o să creadă că este cel căruia i-a dat viaţă. Presupusul fiu i-a spus octogenarei că a comis un accident rutier şi pentru a nu ajunge la puşcărie are nevoie de bani.
Bătrâna l-a informat pe apelant că are 20.000 lei, iar cel care sunase a anunţat-o pe femeie că o să vină un bărbat la poarta casei pentru a lua banii. Când necunoscutul a sosit, bătrâna a ieşit şi i-a înmânat suma de bani, fără a pune vreo întrebare, întrucât aşa primise indicaţii de la falsul fiu. În ziua de 28 ianuarie, bătrâna a vorbit cu fiul său adevărat şi a aflat că cel care sunase nu era el şi banii au ajuns la indivizi specializaţi în comiterea de înţelăciuni prin telefon. Ancheta este continuată de poliţiştii de la SIC, sub coordonarea procurorului. "În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, faptă prevăzută de art. 244 Cod Penal, iar cercetările continuă pentru identificarea suspecţilor", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila. Deocamdată, cazul este înregistrat în evidenţele IPJ Brăila la categoria AN (autor necunoscut).
Păcălit de un fals ginere
Acum trei săptămâni, prin aceeaşi experienţă neplăcută şi usturătoare la buzunar a trecut un alt brăilean, de 67 de ani, în urma cercetărilor poliţiştii reuşind să îl identifice pe cel care a mers să ridice banii. În seara de 3 ianuarie, la ora 20.00, ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat de către bărbatul de 67 de ani, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 16.10, a fost victima unei înşelăciuni. Poliţiştii SIC au efectuat cercetări şi au stabilit că reclamantul a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană care plângea şi afirma că a produs un accident rutier, dându-se drept ginerele său. Omul a fost convins să-i trimită bani, pentru a scăpa de închisoare. Apelantul necunoscut i-a indicat victimei să se întâlnească cu un tânăr în zona Hotelului "Traian" şi să-i dea acestuia bani, fiind vorba despre 16.400 lei, lucru pe care l-a şi făcut. După circa două ore, bătrânul şi-a sunat ginerele şi a aflat că nu fusese implicat în niciun accident.
În ziua de 14 ianuarie, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, în urma efectuării activităţilor investigative specifice, l-au depistat pe Tudorel V. (48 de ani), cel care ar fi ridicat suma de 16.400 lei de la persoana vătămată.