• în data de 26 septembrie 2009, bărbatul a fost împuşcat, în stradă, de un poliţist bucureştean aflat în misiune, care îl urmărea, de fapt, pe un infractor periculos, Giulian Dumitraşcu • Sorin Pârvu a fost confundat şi ucis nevinovat, ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte fiind una de durată, cu soluţii trase la xerox • poliţistul Giorgian Dragomir este nevinovat şi a tras în legitimă apărare, a fost ultima decizie, dispusă în iunie 2018
Se împlinesc 9 ani de când Sorin Pârvu a fost împuşcat în mijlocul străzii, după ce a fost confundat cu un infractor periculos. Anii au trecut, iar procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (PÎCCJ) au dat soluţii trase la xerox, în care arătau că poliţistul Giorgian Dragomir, cel care a tras glonţul ucigaş, este nevinovat, el acţionând în legitimă apărare. Ultima soluţie dată de PÎCCJ a fost din iunie 2018, când familia a primit decizia procurorului, aceea de clasare a cauzei. Nu era pentru prima dată când primea o astfel de decizie. Tatăl lui Sorin a contestat, din nou, soluţia procurorului, şi încă aşteaptă un răspuns. Ionel Pârvu a spus că este decis să se adreseze la CEDO pentru că nu i se pare normal ca cineva care a făcut o greşeală, mai precis a ucis un om nevinovat, să nu fie tras la răspundere în niciun fel.
Soluţia dispusă anul acesta de procurori sună cam la fel cu cea anterioară: “Dispune clasarea cauzei faţă de Pârvu Sorin pentru infracţiunea de tentativă la omor calificat, comisă asupra unui funcţionar ce îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, prin mijloace de natură să pună în pericol alte bunuri sau persoane, întrucât a intervenit decesul persoanei. Clasarea cauzei faţă de suspectul Dragomir Giorgian, subcomisar la data faptei, în prezent comisar şef în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale, pentru infracţiunea de omor, deoarece există o cauză justificativă, respectiv legitima apărare. În cazul în care sunteţi nemulţumit de soluţie, în termen de 20 de zile de la comunicare, puteţi formula plângere împotriva acesteia”.
Urmărirea care avea să ducă la moartea lui Sorin Pârvu s-a desfăşurat în data de 26 septembrie 2009, când poliţiştii îl aveau în vizor pe Giulian Dumitraşcu şi erau convinşi, în baza imaginilor analizate, că autoturismul Ford Mondeo era condus chiar de brăileanul urmărit internaţional. Adevărul era însă altul: urmăritul nu era în acea maşină, iar şoferul era Sorin Pârvu. S-a deschis focul, la intersecţia Bulevardului Dorobanţi cu strada Şcolilor, de către poliţişti în civil. Împuşcat din greşeală, Sorin Pârvu, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva.