Mergi la conţinutul principal

Împrumuturi pentru primării din Trezoreria Statului. Condiții

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brăila informează că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/12.04.2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare destinate acordării unor împrumuturi din Trezoreria Statului, unitățile administrativ-teritoriale pot solicita, inclusiv pentru instituțiile publice finanțate integral din bugetul local, de la Ministerul Finanțelor, în cursul anului 2023, până cel târziu la data de 1 august 2023, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 1.000.000 mii lei, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și de la donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor.

Mecanismul de acordare și derulare a împrumuturilor, documentele în baza cărora se acordă acesta, precum și cele care stau la baza obținerii avizului Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale sunt stabilite prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 1.398/25.04.2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind mecanismul de acordare și derulare a împrumuturilor acordate unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare destinate acordării unor împrumuturi din Trezoreria Statului, documentele în baza cărora se acordă împrumutul și cele care stau la baza obținerii avizului Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum și modul de reflectare a sumelor respective în bugetele instituțiilor publice locale.

 Conform art. 3 alin. 3 din Ordinul ministrului finanțelor nr. 1.398/25.04.2023 “Direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/Administrațiile județene ale finanțelor publice înregistrează cererile pentru autorizarea contractării împrumuturilor însoțite de documentele prevăzute la alin. (1) lit. b) -j), în ordinea depunerii acestora de către unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.”

Conform art. 4 din Ordinul ministrului Finanțelor nr. 1.398/25.04.2023 Comisia de autorizare a împrumuturilor locale, analizează fiecare cerere și documentația aferentă, în ordinea înregistrării acesteia la registratura generală a Ministerului Finanțelor și stabilește valoarea împrumutului.

Unitățile administrativ-teritoriale încasează sumele virate de Ministerul Finanțelor în conturi distincte prevăzute în bugetul împrumuturilor interne și efectuează plăți tot din acest buget.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro