Împrumutul pentru Dorobanţi, singura soluţie a lui Simionescu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Împrumutul pentru Dorobanţi, singura soluţie a lui Simionescu

Aurel Simionescu nu a renunţat încă la ideea unui împrumut de peste 10 milioane de dolari pentru a finaliza lucrările de modernizare a Bulevardului Dorobanţilor. Potrivit edilului-şef, discuţiile pe această temă se vor relua într-una din lunile următoare, cel mai târziu până la începutul iernii. Simionescu ţine să lămurească situaţia împrumutului, specificând traseul pe care trebuie să îl urmeze proiectul Dorobanţi. Acesta spune că decizia finală aparţine Guvernului, acceptarea contractării liniei de credit urmând să se dea în primăvara anului viitor, în funcţie de aprobarea bugetului naţional. "Linia de credit nu este în niciun stadiu. Nu am renunţat încă, dar acum Guvernul României are o aprobare, să spunem, pentru un anumit grad de îndatorare al ţării. În acest grad de îndatorare o bucăţică înseamnă împrumuturile pe care le fac autorităţile. Pentru partea lui 2012 subiectul este închis şi, în acest caz, va trebui să reluăm discuţia undeva în septembrie sau octombrie, astfel încât undeva în noiembrie să avem lucrurile lămurite. După aceea trebuie să le ducem la nivelul comisiei interministeriale de la Bucureşti, care aprobă aceste împrumuturi. În mod normal, undeva în martie-aprilie, ar trebui să se dea aceste aprobări, în funcţie şi de perioada în care se aprobă bugetul naţional şi diverse impuneri care vor fi de la nivel european sau de la Fondul Monetar. Până atunci, asta e", a declarat Simionescu.

Diacomatu este în continuare împotriva împrumutului

Pe de altă parte, preşedintele Fundaţiei "Fiii Brăilei", Sergiu Diacomatu", cel care a iniţiat petiţia intitulată "Stop jafului din administraţia locală", şi-a exprimat poziţia vizavi de acest demers al primarului. "Părerea mea este una singură: primarul îşi dovedeşte încă o dată incompetenţa crasă deoarece iarăşi minte în faţa opiniei publice şi nu spune că acea contestaţie făcută împotriva autorităţii de management a proiectului a fost pierdută definitiv şi irevocabil. Asta ne dovedeşte, practic, printr-o hotărâre definitivă a unei instanţe judecătoreşti, că a existat o fraudă la acea licitaţie. Eu când am demarat acea petiţie am spus că există două variante - pe de o parte incompetenţa pentru care ar trebui să demisioneze, pe de altă parte, reaua credinţă şi furtul în interiorul unei proceduri de achiziţii publice. S-a dovedit printr-o sentinţă a instanţelor judecătoreşti că este vorba de hoţie şi pentru acest lucru plătesc toţi brăilenii. Pentru frauda primarului Simionescu în favoarea firmei de casă a preşedintelui CJ, respectiv, câştigătoarea licitaţiei, Tancrad S.A.", a declarat Diacomatu. Acesta a ţinut să precizeze că rolul său va fi în continuare acela de a acţiona împotriva realizării împrumutului. "Poziţia mea va fi în continuare aceea de sancţionare a acestor indivizi, care din păcate, în data de 10 iunie nu au fost sancţionaţi aşa cum ar fi trebuit. Brăilenii au avut o ocazie la acea dată, pe care au ratat-o. Vom continua să demascăm toate neregulile din Primărie şi din Consiliul Judeţean", a conchis fondatorul "Fiii Brăilei".
Reamintim că la începutul anului, Aurel Simionescu a încercat realizarea unui împrumut de 10 milioane de dolari pe 6 ani de zile. Soluţia împrumutului a răsărit brusc pe masa consilierilor municipali, fără ca brăilenii să fi fost consultaţi în vreun fel dacă sunt dispuşi să suporte un astfel de efort financiar. Intenţia Primăriei a fost devoalată de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei", ceea ce a dus în cele din urmă la scoaterea de pe ordinea de zi şi la amânarea proiectului în cadrul CLM Brăila. De asemenea, prin intermediul unei petiţii intitulate "Stop jafului din administraţia locală", Sergiu Diacomatu i-a cerut demisia primarului în cadrul unei şedinţe a consilierilor locali, aducând o petiţie semnată de peste 22.700 de persoane, prin care a încercat stoparea împrumutului.
Precizăm că primarul a propus contractarea liniei de credit, după ce, anul trecut, Ministerul Dezvoltării a avut o serie de obiecţiuni cu privire la Caietul de Sarcini aferent licitaţiei la contract. Concret, este vorba despre o prevedere care impune ofertanţilor să facă dovada deţinerii ori închirierii unor staţii de betoane şi asfalt pe o rază de câteva zeci de kilometri în jurul oraşului. Această cerinţă, spune ministerul, ar fi îngrădit accesul la licitaţie pentru posibili ofertanţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro