Mergi la conţinutul principal

Împărțirea pe Comisii. Trei deputați de Brăila la Agricultură

* cei cinci deputați și cei doi senatori ai Județului Brăila și-au luat în primire mandatele în luna decembrie 2020, iar la scurt timp au fost desemnați în cadrul Comisiilor de specialitate * cei mai mulți dintre aleșii Brăilei fac parte din Comisiile pentru agricultură ale celor două Camere * teoretic, agricultorii brăileni ar trebui să prospere cu atâtea „pile” în parlament

 

Senatorii și deputații brăileni din noul mandat și-au luat în primire locurile în Comisiile parlamentare încă de la finele anului trecut. La scurt timp după depunerea jurământului și preluarea mandatelor, aceștia și-au ales și Comisiile unde au considerat că se potrivesc cel mai bine, în funcție de studiile și profesiile lor. Redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” au consultat site-urile Senatului României și al Camerei Deputaților pentru a vedea în care dintre Comisii vor avea un cuvânt de spus aleșii județului nostru. Cum era de așteptat, patru dintre parlamentarii Brăilei activează în cadrul Comisiilor pentru agricultură ale celor două Camere. Dar să îi luăm pe rând:

La Senat, PSD-istul Ion Rotaru (președintele social-democraților brăileni) face parte din două Comisii permanente. Prima este Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, iar cea de-a doua Comisia pentru mediu. În prima, Rotaru este membru din decembrie 2020, iar în Comisia pentru mediu ocupă fotoliul de vicepreședinte. În mandatul trecut acesta a fost membru în Comisia pentru muncă, familie și protecție socială.

Senatorul de Brăila al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Andrei Hangan, este membru al Comisiei pentru afaceri europene. De asemenea, vicepreședinte al Comisiei pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic. Hangan face parte și dintr-o delegație a Parlamentului României la organizații parlamentare internaționale. Mai exact, din februarie 2021 este membru al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).

 

Trei deputați specializați în Agricultură

Și cei cinci reprezentanți ai Brăilei în Camera Deputaților și-au ales locurile în Comisii la finele anului trecut. PSD-istul Florin Mircea este membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură, aceeași în care a activat și în mandatul trecut, din septembrie 2019 când preluase mandatul de la Mihai Tudose, în prezent europarlamentar. La vremea respectivă, Mircea făcea parte și din Comisia parlamentară de anchetă privind situația copiilor dispăruți, însă potrivit site-ului Camerei, nu mai este valabil în prezent.

Colegul acestuia de partid, George Adrian Paladi este, așa cum am precizat și într-o altă ediție a cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare.

Parlamentar la al doilea mandat, social-democratul Nicu Niță face parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, în cadrul căreia a activat și în mandatul trecut, tot ca membru. Niță este și secretar al grupului parlamentar PSD, din septembrie 2019.

Interesant este că tot în această comisie activează și singurul deputat PNL Brăila, Alexandru Popa. De altfel, și Ciprian Ciubuc, deputat AUR, face parte tot din Comisia pentru agricultură a Camerei, din februarie 2021. Totodată, acesta figurează pe site-ul Camerei Deputaților ca fiind secretar al grupului AUR. Ciubuc mai este membru și în cadrul Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro