Mergi la conţinutul principal

Îţi doreşti să îmbraci uniforma de jandarm? Încep înscrierile pentru admiterea în şcoli şi Academie

• brăilenii încântaţi de un job la stat şi care-şi doresc o carieră militară se pot alătura lucrătorilor Jandarmeriei Brăila • primul pas este înscrierea şi admiterea la Academie ori la şcolile de subofiţeri, al doilea pas absolvirea cursurilor, iar cel de-al treilea încadrarea pe unul din posturile disponibile în cadrul inspectoratelor din ţară

 

Dacă îţi place dreptatea, dacă vrei să fii de partea celor care aplică legea şi să-i pedepseşti pe răufăcători, poţi alege o carieră în Jandarmerie. Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au prezentat oferta educaţională pentru sesiunea 2018 şi ianuarie 2019. Se pot înscrie tinerii brăileni care au până în 27 ani şi sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat. Cei care optează pentru gradul de ofiţer se pot înscrie la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, pentru unul din cele 10 locuri alocate Jandarmeriei la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative ori la Facultatea de Jandarmi care are 50 locuri disponibile. În cadrul Facultăţii de Poliţie, la frecvenţă redusă, Jandarmeria a primit 5 locuri, pentru specializarea “Ordine şi siguranţă publică”.

Pentru cei care îşi doresc să devină subofiţeri, cele două şcoli militare de jandarmi de la Drăgăşani şi Fălticeni au pregătit câte 350 locuri pentru sesiunea de admitere august-septembrie şi alte tot atâtea pentru sesiunea din ianuarie 2019.

De asemenea, IJJ recrutează candidaţi şi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, astfel: 21 locuri la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, 2 locuri la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, 33 locuri la Academia Tehnică Militară Bucureşti, 12 locuri la Institutul Medico-Militar, 13 locuri la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” - Facultatea de Management Aeronautic, 6 locuri la Facultatea de Inginerie Marină din cadrul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” Constanţa, 8 locuri la Şcoala Militară de maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti, 5 locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” şi 66 locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari ai Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa. Specialităţile pentru fiecare facultate şi şcoală militară în parte le puteţi găsi pe site-ul www.jandarmeria-braila.ro.

 

Date limită pentru înscrieri

Doritorii trebuie să depună cererile-tip de înscriere la sediul IJJ Brăila până pe 25 mai pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea iulie-august la Academia de Poliţie şi instituţiile de învăţământ din structura MApN care pregătesc personal pentru MAI, şi până pe 15 iulie pentru sesiunea august-septembrie la şcolile de subofiţeri. Înscrierile se fac la Biroul Resurse Umane, numai în zilele lucrătoare în intervalul orar 8.00-16.00, personal. Urmează ca dosarele de recrutare să fie depuse, în volum complet, până pe 15 iunie (pentru Academie) şi 23 iulie (pentru şcolile de subofiţeri). Pentru sesiunea din ianuarie 2019, cererile-tip se pot depune până pe 23 noiembrie 2018, iar dosarul complet până pe 10 decembrie 2018.

Pentru mai multe detalii despre ce trebuie să conţină dosarul de concurs, ce condiţii trebuie să îndeplinească un candidat, dar şi despre probele fizice şi scrise din cadrul admiterii, puteţi intra pe site-ul www.jandarmeria-braila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro