«West Clinique», o nouă etapă: Centru de Permanenţă, spital privat, parteneriate cu şcoli postliceale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«West Clinique», o nouă etapă: Centru de Permanenţă, spital privat, parteneriate cu şcoli postliceale

• până la finalul anului, în Brăila va fi deschis un Centru de Permanenţă, unde vor exista medici 24 ore din 24 • aici, pacienţii vor putea beneficia de consult, vor putea face tratamente injectabile sau perfuzabile, EKG, ecograf • nu vor fi tratate urgenţele • prima etapă a spitalului privat va fi finalizată în septembrie 2018 • un al doilea spital privat se află în planurile de viitor ale managerului clinicii, care se vrea a fi unic în ţară, prin prisma echipamentelor medicale • “West Clinique” va încheia un parteneriat cu Şcoala Postliceală “Dr. Luca”, iar viitorii asistenţi vor putea face practică în clinică

 

Clinica privată brăileană “West Clinique” se extinde rapid şi sigur, pe toate planurile: cu medici, cu structuri sanitare, cu echipamente ultraperformante, dar şi cu servicii medicale. Ca un rezumat, în următorii trei ani, vom avea la Brăila un Centru de Permanenţă şi două spitale private, toate funcţionând conform conceptului “West Clinique”. Dacă primul spital va fi gata la anul, Centrul de Permanenţă va funcţiona din decembrie, aşa cum şi-a propus managerul Maranda Enciu.

Ce înseamnă asta pentru brăileni? 24 ore din 24, veţi putea găsi un medic care să vă consulte şi să vă administreze tratamentul injectabil sau perfuzabil. Mai mult, medicii “West Clinique” vă pot prescrie şi elibera tratament pentru 1-2 zile, în funcţie de afecţiune, pe care să-l urmaţi până ajungeţi la medicul dumneavoastră de familie. Astfel, este evitată situaţia în care starea de sănătate de agravează şi deveniţi o urgenţă pentru sistemul sanitar. “Sperăm ca, începând cu luna decembrie, să înfiinţăm primul Centru de Permenenţă, unde pacienţii vor putea găsi deschis 24 ore din 24 şi unde li se poate acorda asistenţă medicală primară. În continuare, nu tratăm urgenţele! În centru, vor putea găsi un medic de familie, un medic internist sau un medic urgentist. Prima locaţie va fi la Centrul Medical Plevna, unde vom continua activitatea de asistenţă primară medicală prin medicina de familie. Pacienţii au posibilitatea de a fi consultaţi, de a li se face EKG, au la dispoziţie o sală de tratamente. Sperăm să avem şi un ecograf acolo. Pentru acest centru, am luat deja legătura cu 6-7 medici, care sunt dispuşi să intre în acest proiect al nostru”, ne-a explicat managerul Maranda Enciu.

 

Primul spital privat din Brăila, gata în toamna anului viitor

Primul spital privat din Brăila va funcţiona pe Şoseaua Buzăului, nr. 9, în municipiu. Va fi un centru de excelenţă în medicina regenerativă. Prima etapă, ce vizează spitalizarea de zi, va fi gata în septembrie-octombrie 2018, iar cea de-a doua etapă, spitalizarea continuă, va fi finalizată în 2020. Managerul şi-a propus să ducă îngrijirile medicale la un nivel ridicat în Brăila, iar asta înseamnă nişte criterii bine stabilite: lipsa vizitatorilor, analize înainte de internare şi după externare, pijamale şi papuci noi pentru fiecare pacient. Măsurile sunt necesare pentru a evita infecţiile nosocomiale, iar aparţinătorii reprezintă un risc crescut de a aduce germeni din mediul extern în spital. “Am început demersurile pentru amenajarea unui spital cu ambulatoriu integrat, pe Şoseaua Buzăului, nr 9. Aici vom putea trata afecţiuni tisulare, adică ale ţesutului uman. Vom regenera ţesuturile, vom avea tratamente de regenerare tisulară. Aceste tratamente vor fi realizate atât în contextul spitalizării de zi, cât şi al spitalizării continue. Practic, prin înfiinţarea acestui centru medical, vrem să creştem calitatea vieţii şi să punem accent pe prevenţie. Ne adresăm persoanelor care îşi doresc un alt nivel al îngrijirilor în sănătate. În prima etapă, vom deschide ambulatorul cu spitalizare de zi cu profil chirurgical şi medical. Un nou ecograf 3D-4D va fi o investiţie importantă, o sală de mici intervenţii modernă, dotată cu echipamente inovatoare, unde se vor realiza intervenţii specifice spitalizării de zi sau de ambulator, în specialităţile: ORL, oftalmologie, chirurgie plastică, ortopedie-traumatologie. Intervenţiile sunt minim-invazive cu recuperare rapidă. Ne dorim ca rata infecţiilor nosocomiale să fie aproape de zero. Va fi un spital în care se vor exclude vizitele, deci nu vor fi vizitatori, pentru că ne dorim să atingem cel mai înalt nivel al îngrijirilor din sănătate în acest moment şi avem nişte criterii clare pe care trebuie să le respectăm: lipsa vizitatorilor, pacienţii vor fi internaţi numai după ce vor avea un set de analize medicale în care se va evidenţia faptul în care nu sunt purtători de germeni sensibili pentru mediul spitalicesc, iar la externare, pe cheltuiala clinicii, analizele vor fi repetate. În plus, fiecare pacient va primi pijamale şi papuci, pe care, la externare, le va lua acasă. Ne-am luat şi măsuri: prin laboratorul propriu, aceste analize vor fi efectuate rapid, iar rezultatele vor fi gata în maximum 3 zile. Nu vom interna pacienţi care nu fac dovada lipsei acestor germeni”, ne-a precizat managerul clinicii. Şi sterilizarea sălii de mici intervenţii va fi făcută la un nivel înalt. “Vom avea un sistem în sala de mici intervenţii, pentru dezinfectare încăperii, foarte inovativ, prezintă un cost ridicat, dar considerăm că sănătatea pacientului este foarte importantă. Toată sterilizarea sălii se va face, în afară de ultraviolete, prin gaz. Costă, dar este foarte sigură”, a adăugat Enciu.

 

Unitatea sanitară va avea în jur de 24 paturi pentru spitalizarea continuă

În etapa a II-la, va fi amenajată spitalizarea continuă. Asta presupune bloc operator, terapie intensivă, saloane. Una dintre sălile de operaţie va fi prevăzută cu flux laminar. De asemenea, medicii chirurgi vor avea propriile rezerve, unde se pot odihni după ce realizează intervenţiile. “În cea de-a doua etapă, vom dezvolta spitalizarea continuă, secţie medicală şi chirurgie. În jur de 24 paturi vor fi în unitatea sanitară. Vrem să asigurăm pentru medici un ambient deosebit: va fi amenajat un spaţiu de recreere, cu terasă şi două rezerve, cu tot ce trebuie pentru a asigura confortul. Un chirurg, după ce operează, are nevoie de relaxare. Aşa că vrem să creăm un spaţiu în care medicul să se poată odihni, să nu-şi dorească să plece cât mai repede acasă, ci să rămână cât mai mult timp lângă pacient. Toată lumea are de câştigat”, a spus managerul “West Clinique”.

Echipa care va activa în cadrul primului spital privat brăilean este deja stabilită: 2 medici oftalmologi, 2 medici ORL, 3 ginecologi, 1 medic chirurgie plastică, 1 medic chirurgie generală, 1 medic urolog şi 2 medici ortopedie-traumatologie. Iar echipa se va extinde!

Durerea postoperatorie este un alt aspect de care managerul Maranda Enciu s-a ocupat. În ambulator, va exista un medic anestezist care va prelua pacienţii care se prezintă cu dureri de cap, spre exemplu, după ce au suferit o intervenţie chirurgicală. “Vom avea un specialist pe terapia durerii, de pregătire medic anestezist. Ştim că de multe ori ne-am confruntat cu problema pacienţilor care veneau la clinică cu dureri de cap, postoperatorii”, ne-a explicat Enciu.

În plus, întreaga echipă medicală a “West Clinique” se va mări. Pe lângă faptul că se fac angajări pentru medici, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cu bonusuri şi, în limitele posibilităţilor, finanţarea participării cadrelor medicale la diverse congrese, seminarii, cursuri, clinica se află în discuţii destul de avansate cu medici rezidenţi din anii III-IV, pentru a activa la Brăila.

Dacă tot am vorbit de echipa medicală a clinicii, trebuie să precizăm că “West Clinique” are un medic oftalmolog, bine pregătit: dr. Flavia Husariu. Este din Iaşi, acolo unde a terminat Universitatea de Medicină şi Farmacie. În prezent, este vorba despre colaborare. În viitorul apropiat, se vor mai alătura doi medici de renume pentru operaţiile oftalmologice.

 

Workshop-urile, educaţia medicală de care brăilenii au nevoie în prevenţia bolilor

De mai bine de o lună, la “West Clinique” au loc workshop-uri. Gratuite. La acestea, au participat pacienţi şi diverse persoane interesate de sfera diabetului. “Lecţiile” au fost susţinute de dr. Aurora Caracostea, medic diabetolog în cadrul clinicii, un medic de altfel foarte implicat în mai toate activităţile “West Clinique”. Recenziile au fost la superlativ. “Am discutat la CAR Brăila, pentru a face workshop-uri lărgite, cu prezenţa a circa 60 de persoane. Trebuie ca pacienţii să aibă acces la educaţia medicală, să nu mai ajungă în ultimă fază la medic. Vom implica mai mulţi medici”, ne-a dezvăluit managerul din planurile de viitor.

Mai mult, Maranda Enciu este pe cale de a încheia un parteneriat cu Şcoala Postliceală Sanitară “Dr. Luca”. Parteneriatul presupune ca viitorii asistenţi să facă practică la “West Clinique”, dar şi să se implice în acţiuni de voluntariat. “Avem «Asociaţia West Clinique», care a fost înfiinţată de mine, pentru a ajuta persoanele defavorizate, adică persoane care se mobilizează foarte greu, care nu au apropiaţi să-i ajute. În această perioadă, suntem în faza de a încheia un parteneriat cu Şcoala «Dr. Luca». Asistenţii vor face practică la noi şi, în paralel, vor desfăşura şi activităţi de voluntariat. Am luat deja legătura cu Direcţia de Asistenţă Socială Brăila, care sperăm să ne pună la dispoziţie o listă cu persoanele care sunt în incapacitatea de a se deplasa, cu probleme medicale, iar voluntarii vor merge acasă la acele persoane, le vor lua tensiunea, glicemia, vor beneficia şi de consulturi gratuite din partea medicului nostru de familie, dr. Violeta Bratu, pe care o vom implica în acest proiect. Avem în Brăila mulţi pacienţi cu posibilităţi financiare reduse. Asistenţii sunt foarte bine pregătiţi şi pot da o mână de ajutor. Toate aceste măsuri le luăm pentru a creşte calitatea vieţii”, ne-a mai declarat Maranda Enciu.

 

Un al doilea spital privat în planurile «West Clinique»

Managerul şi-a propus să deschidă şi un al doilea spital privat, în Brăila, dar cu impact puternic pentru toată zona sud-est. Este vorba despre o unitate sanitară cu circa 20 paturi, dotată cu echipamente medicale ultraperformante şi unice în ţară. “Sperăm să ne implicăm şi în construirea celei de-a doua structuri spitaliceşti, dar care are ca termen de finalizare 2020. O unitate sanitară cu circa 20 de paturi, dar e un subiect pe care-l vom dezvolta mai târziu. Va fi un centru de excelenţă în chirurgie minim-invazivă şi spunem aşa pentru că vom avea cele mai inovative echipamente de operaţie din ţară. Medicii noştri care vor opera acolo au studii de chirurgie laparoscopică avansată, avem chiar şi un medic care are cursuri de robotică. Brăila este aproape pe ultimul loc la numărul de paturi. Prin înfiinţarea unor noi structuri cu paturi, creşte nivelul îngrijirilor şi al numărului de paturi. Asta este politica statului, Strategia Naţională de Sănătate: creşterea numărului de paturi şi a nivelului îngrijirilor în sănătate, cu scăderea numărului de zile de spitalizare şi a infecţiilor nosocomiale. Prin toţi paşii pe care-i facem, nu facem altceva decât să respectăm Strategia Naţională de Sănătate”, a adăugat Maranda Enciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro