«West Clinique» a declarat război total diabetului şi varicelor! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Tratamente gratuite!

«West Clinique» a declarat război total diabetului şi varicelor!

• conducerea clinicii îndeamnă persoanele suferinde de ulcer varicos să vină la tratament oferit în mod gratuit • în primul rând, rănile vor fi pansate cu ajutorul celor mai moderne pansamente de pe piaţă, ce au în conţinutul lor ioni de argint • în funcţie de complicaţiile sau alte afecţiuni cu care se prezintă pacientul, vor fi şi acestea tratate • diabetul este o altă preocupare pentru medicii “West Clinique” • cu ocazia Zilei Diabetului (14 noiembrie), vor fi organizate mai multe manifestări, iar pacienţii vor putea să-şi măsoare glicemia, fără bani • la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila, va avea loc un simpozion organizat de “West Clinique”, pe tema diabetului, unde sunt aşteptaţi cei interesaţi de prevenţie şi tratament

 

Clinica privată brăileană “West Clinique” vine în sprijinul bolnavilor de diabet şi/sau cu ulceraţii varicoase, prin tratamente inovative gratuite! Pansamente moderne, plus tratamente, tot fără plată, pentru alte afecţiuni care vin “la pachet” cu ulcerul varicos, reprezintă una dintre căile abordate de managerul Maranda Enciu de a combate bolile pacienţilor clinicii şi nu numai. Şapte persoane se află deja sub tratament, iar unitatea medicală mai aşteaptă şi altele pentru a intra în procesul de vindecare prin folosirea unor tratamente foarte scumpe, dar oferite gratuit. Mai mult, cu ocazia Zilei Diabetului, marcată anual pe 14 noiembrie, “West Clinique” a pregătit mai multe evenimente atât în judeţul Brăila, cât şi în municipiu.

Iniţial, oferta cu pansamentele pentru tratarea ulcerului varicos a fost gândită doar pentru o lună, însă după ce s-au prezentat câţiva pacienţi cu numeroase afecţiuni şi complicaţii date de această boală, conducerea clinicii a decis să mărească această perioadă, considerând că sunt foarte multe persoane care au nevoie de ajutor medical şi nu au posibilităţi financiare pe măsură. “Am constatat că persoanele cu ulcer varicos care s-au prezentat la noi la clinică au insuficienţă venoasă netratată de ani de zile. Acele vene afectate duc la circulaţia proastă a sângelui în organism, mai departe apărând dilataţia venelor profunde şi spargerea varicelor. Dacă pacientul mai are şi predispoziţie la diabet sau este diabetic, poate să facă pansamente timp de 6-7 luni. Folosind pansamente normale, acestea se schimbă o dată la 2 zile, iar perioada de tratament este mai mare. Noi venim în sprijinul acestor pacienţi cu pansamente inovative gratuite, destul de scumpe pe care nici persoanele cu venituri medii s-ar putea să nu şi le permită, iar perioada de vindecare este mai mică şi pansarea se repetă la 5 zile. Sunt pansamente care au în compoziţia lor ioni de argint, pentru a preveni infectarea rănii. Practic, la «West Clinique», facem aceste pansamente, dar şi tratăm ulcerul varicos, ţinând cont şi de afecţiunile pe care le are pacientul. S-au prezentat pacienţi care au stenoze severe pe artere. Asta înseamnă că acei pacienţi nu au indicaţii de ciorapi compresivi. În aceste condiţii, trebuie să găsim o formulă prin care să eliberăm, să deblocăm puţin circuaţia pe zona respectivă, zona membrelor inferioare, a gambei, iar pentru asta, noi am apelat la tratamente complementare între drenajul limfatic şi tratamentul cu pansamentul pe care noi îl aplicăm. Persoanele pe care noi vrem să le ajutăm au şi insuficienţă cardiacă, insuficienţă respiratorie şi/sau pericardită. Unele au doar insuficienţă venoasă profundă. Vârsta la care am văzut că apare această afecţiune începe de la 61 ani până la 82 ani. Adică e devreme ca la 61 ani să ai această afecţiune, în opinia mea! Atunci, considerăm că este cazul să facem şi educaţie medicală pacienţilor cu ulcerul varicos. În momentul în care se prezintă la noi, îi facem şi o schemă de tratament şi, neapărat un Doppler vascular”, ne-a spus Maranda Enciu, managerul “West Clinique”.

 

Rezultatele au început să apară

De când a început acest “război” împotriva ulcerului varicos, medicii clinicii au observant rezultate notabile la pacienţii care s-au prezentat pentru tratament. Cazurile sunt gestionate bine, cu mare atenţie, iar rănile sunt aproape închise. Persoanele aflate sub tratament sunt acum în etapa regenerării ţesutului epitelial, prin folosirea metodei PRP. “Pacienţii au venit cu complicaţii: ulcere varicoase suprainfectate cu stafilococ auriu. Noi a trebuit să tratăm, să pansăm, să regenerăm ţesutul şi să tratăm şi insuficienţa cardiacă sau respiratorie. Din fericire, pacienţii pe care i-am gestionat până acum, 7 la număr, sunt pacienţi cu o mentalitate pozitivă. Contează foarte mult în tratarea unei afecţiuni şi psihicul pacientului. Pacienţii noştri îşi doresc să-şi prelungească viaţa şi să se vindece. Este un lucru extraordinar! Multe femei sunt afectate de acest ulcer varicos şi nu-l tratează încă de la început. Aşteaptă, iar între timp se agravează. La gambe apar diverse cratere, le-aş numi eu, pe care trebuie să le vindecăm, trebuie să izolăm germenii şi să regenerăm ţesutul şi, în paralel să ajutăm şi circulaţia sangvină în zona respectivă. Eliberăm zona de edeme, reducem edemul, inflamaţia. E un fenomen pe care l-am observat şi sunt de părere că trebuie să ia amploare tratarea ulcerului varicos. De aceea, în grupul pe care l-am identificat şi pe care-l tratăm la noi în clinică sunt persoane care beneficiază de cele mai bune condiţii de tratament”, a mai precizat managerul. Enciu a mai adăugat că pansamentele oferite de “West Clinique” nu prea se găsesc pe piaţă pentru că, având preţuri piperate, nu prea există cerere. Ca timp de vindecare, medicii estimează 3 săptămâni, dacă pacientul nu prezintă şi alte complicaţii.

 

Ziua Diabetului, marcată la «West Clinique»

Clinica brăileană şi-a “pregătit” toate armele de a preveni şi combate diabetul, o altă afecţiune care apare tot mai des în rândul brăilenilor. “West Clinique” se alătură celorlalte unităţi sanitare care marchează, anual, Ziua Diabetului, pe 14 noiembrie.

O echipă medicală, în frunte de doctorul diabetolog al clinicii, Aurora Caracostea, va merge în judeţ, mai exact în localitatea Tătaru, în zilele de 11 şi 12 noiembrie. Astfel, localnicii vor învăţa ce presupune această boală, dar şi cum să se trateze corect.

Pe 14 noiembrie, membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila sunt invitaţi la un simpozion organizat de clinică. Vor fi prezenţi medicul diabetolog şi psihologul clinicii. De asemenea, vor avea loc workshop-uri, iar pacienţii pot să-şi măsoare gratuit glicemia, în toate punctele “West Clinique”, în intervalul orar 8-12. Simpozionul de la CARP Brăila va fi urmat de o conferinţă de presă.

Mai mult, managerul Maranda Enciu vrea să introducă o zi pe lună cu consulturi gratuite unui număr limitat de pacienţi pentru discipline care nu se află în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cum ar fi cardiologia sau gastroenterologia.

 

Intervenţii minim invazive, efectuate în ambulatorul clinicii

Aşa cum am mai precizat de-a lungul timpului, „West Clinique” beneficiază de dotări care permit practicarea intervenţiilor chirurgicale minim invazive, tehnici ce duc la reducerea duratei actului medical. „În clinica noastră sunteţi aşteptaţi de un personal bine pregătit şi un ambient plăcut, iar riscul complicaţiilor postoperatorii este semnificativ scăzut. Peste 50% din pacienţii care necesită intervenţii chirurgicale pot beneficia de aceste servicii medicale în regim ambulator. În funcţie de tipul intervenţiei chirurgicale, aveţi posibilitatea programării pentru intervenţie la unul dintre medicii noştri chirurgi cu experienţă în chirurgia de ambulator şi nu numai”, a mai precizat Maranda Enciu, managerul clinicii private brăilene.

Din echipa chirurgicală fac parte medici primari în chirurgie generală, în chirurgie plastică, în obstetrică–ginecologie, în ortopedie, în gastroenterologie etc. Tratamentele chirurgicale se fac cu sedare sau anestezie locală. Aşa că, adio drumuri la Bucureşti! Intervenţiile chirurgicale efectuate în clinică nu necesită internare. Vorbim aici de problema varicelor la venele superficiale, telangiectaziile sau venele păianjen (dilataţiile vaselor mici sau terminale, care apar, de obicei, pe nas şi pe pomeţii obrajilor –n.r.), unghii încarnate, excizii formaţiuni tumorale, intervenţie hemoroizi şi altele, disponibile pe site-ul clinicii. În acest moment, intervenţiile se fac cu cel mai performant laser din regiune, produs de firma “Eufoton”, firmă care s-a ocupat şi de pregătirea dr. Ştefan Tucă (medic primar chirurgie generală, “West Clinique”) în Italia pentru utilizarea aparaturii medicale de ultimă generaţie.

Aceste mici intervenţii sunt contracost. “Am observat că mulţi brăileni mergeau la Bucureşti pentru aceste mici intervenţii. Considerăm că nu mai este cazul să meargă la Bucureşti acum, având în vedere că tehnica pe care o avem în dotare presupune o reducere a costurilor pe care pacientul le-ar fi suportat prin deplasarea către alte oraşe din ţară. Facem referire aici la chirurgia varicelor. Varicele trebuie operate nu numai în scop estetic, ci şi din punct de vedere al complicaţiilor pe care le pot da. E foarte important ca aceste varice să nu ajungă la o dimensiune mare, să fie nevoie de o operaţie clasică, ci să fie tratate la timp, cu laser. Medicul nostru este pregătit în Italia de firma «Eufoton». Acesta operează în 45 de minute, fără probleme, varicele, lucru îmbucurător pentru pacienţi. Pacienţii de la chirurgie generală au început să se înmulţească, majoritatea solicitărilor fiind pentru micile intervenţii la varice. Noi dorim să facem cunoscută treaba asta pentru ca pacienţii să nu mai meargă la Bucureşti la clinici care nu au în dotare această aparatură. Noi credem că echipamentul nostru este cel mai bun din lume şi cel mai performant. Este singurul laser care are toate autorizaţiile de punere pe piaţă, inclusiv în America, deci ne lăudăm cu o tehnologie inovatoare şi la cel mai înalt nivel din acest moment”, a mai spus managerul.

 

Angajatorii pot avea grijă de sănătatea angajaţilor prin abonamentele medicale deductibile fiscal

Un alt segment pe care “West Clinique” îşi doreşte să-l atragă este cel reprezentat de angajatori. Cum? Îndemnându-i pe aceştia să aibă grijă de sănătatea angajaţilor lor fără costuri suplimentare. Este o noutate nu numai pentru Brăila, ci şi pentru întreaga ţară, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă 3/2017, prin care s-a introdus deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale. Asta înseamnă că un angajat care optează pentru un abonament de servicii medicale va fi scutit de plata impozitului, în limita a 400 euro/an. Pentru a beneficia de facilitate fiscală, abonamentul medical trebuie dus angajatorului, care va face apoi deducerea de impozit din veniturile totale ale angajatului. Contravaloarea se va regăsi în salariu. “Măsura aduce avantaje nu doar pentru salariaţi. Furnizorii privaţi vor putea reinvesti sumele în deschiderea de noi clinici şi spitale la nivel naţional şi în consolidarea infrastructurii. Abonamentele medicale au, în primul rând, un rol preventiv, putând fi depistate la timp unele afecţiuni grave”, a declarat Maranda Enciu, managerul “West Clinique”.

Clinica privată se găseşte pe str. Mihai Eminescu (fosta Republicii), nr. 18, în municipiul Brăila. Centrul medical se află pe strada Pleva, colţ cu strada 1 Decembrie 1918, la foarte mică distanţă de clinică. Programul este de luni până duminică. Pentru programări şi informaţii, puteţi apela numărul de telefon 0339.919. De asemenea, se pot face programări online direct pe site-ul www.clinica-medicala-westclinique.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro