Mergi la conţinutul principal

«Vrem calificarea în cupele europene, iar valoarea lotului ne permite să aspirăm la acest obiectiv»

În acest week-end începe Liga Naţională la handbal feminin, iar ediţia 2015-2016 se preconizează a fi una extrem de disputată pentru că s-a modificat sistemul competiţional. Se joacă doar tur retur, astfel că meciurile de pe teren propriu vor fi importante pentru toate competitoarele. Lupta pentru podium şi cupele europene va fi acerbă, la fel şi cea pentru menţinerea în acest eşalon. Cu trei zile înainte de meciul cu SCM Craiova de pe teren propriu, antrenorul echipei HC Dunărea, Costică Buceschi, a făcut câteva referiri la competiţia ce va începe la sfârşitul acestei săptămâni. Buceschi este mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie şi consideră că HC Dunărea poate aspira la un loc de cupă europeană.

- Ţintarul jocurilor o avantajează pe HC Dunărea în primele trei etape?
- Primele trei etape nu sunt uşoare deloc pentru noi, SCM Craiova a terminat campionatul trecut înaintea formaţiei brăilene, Ploieştiul s-a întărit considerabil în această vară. Craiova a trecut prin aceleaşi schimbări ca şi Brăila, şi-a schimbat antrenorul, a transferat jucătoare, iar ca obiectiv şi-a propus locurile 3-5. Noi ne-am propus un loc mai bun decât cel din campionatul trecut, vrem calificarea în cupele europene, iar valoarea lotului ne permite să aspirăm la acest obiectiv. Va fi un campionat puternic şi niciun meci nu va fi uşor.

- Sunteţi mulţumit de lotul pe care îl aveţi la dispoziţie?
- Da, lotul este echilibrat, cu mai multe jucătoare pe posturi, deci mai multe variante de joc. Cu excepţia Elenei Voicu, toate celelalte handbaliste sunt apte de joc. Voicu este în perioada de recuperare, dar din septembrie şi ea se va antrena cot la cot cu celalalte jucătoare. Mai aşteptăm o handbalistă de la Baia Mare. Dar fie că aceasta va veni săptămâna aceasta sau nu, noi suntem pregătiţi de startul campionatului. Pe parcursul celor două turnee am testat toate jucătoarele, de asemenea le-am urmărit cum abordează antrenamentele şi pot spune că avem deja conturată o formulă de echipă.

- Mergeţi la victorie în partida de sâmbătă?
- Noi vom aborda toate meciurile la victorie. Pentru că s-a schimbat sistemul competiţional, din punctul meu de vedere, trebuie să câştigăm toate partidele de pe teren propriu. Cu SCM Craiova jucăm acasă, aşa că vom juca la victorie.

- Putem spera la rezultate bune cu CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare?
- Am văzut la lucru cele două echipe, va fi greu să obţinem rezultate pozitive cu ele. CSM Bucureşti este o echipă valoroasă, cu handbaliste de top din Europa, Baia Mare are de asemenea un lot foarte bun, dar noi ne vom bate cu fiecare în parte pentru punctele puse în joc.

- Ce mesaj le transmiteţi suporterilor brăileni?
- La Brăila a fost mereu o atmosferă frumoasă în tribună. Noi îi aşteptăm pe suporteri lângă echipă la toate partidele, publicul ne poate ajuta în momentele grele, dar totodată îi rugăm pe brăileni să aibă răbdare, pentru că este nevoie de ceva timp ca lucrurile să decurgă aşa cum ne dorim cu toţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro