Mergi la conţinutul principal

«Vrem Brăila capitală culturală europeană în 2021»

Ziua Pământului a fost sărbătorită şi la Brăila, vineri seara, printr-o serie de evenimente, organizate în premieră anul acesta. Timp de câteva zeci de minute, Calea Călăraşilor a fost luminată de făcliile cercetaşilor României - Clubul Brăila şi ale altor voluntari, care au defilat din Barieră până în faţa Primăriei. În acest timp, alimentarea electrică a stâlpilor de iluminat a fost întreruptă în zonă.
Serbarea a început cu un program de muzică uşoară internaţională pe platoul primăriei din municipiu. Pe durata spectacolului, voluntarii au scris cu lumânări "Vrem Brăila capitală culturală europeană în 2021" şi au desenat ceasuri în jurul celor două fântâni din faţa clădirii primăriei, care indicau orele 20.30 respectiv, 21.30, intervalul orar în care luminile au fost stinse. Borcanele folosite pe post de candelă au fost pictate de elevii unităţilor de învăţământ din oraş.
Platoul primăriei a fost împodobit cu panouri, pe care erau afişate poze şi însemne ale cercetaşilor. Din capacele peturilor au fost realizate imagini simbolice pentru Ziua Pământului. O piramidă confecţionată tot din materiale reciclabile, cu mesaje despre protejarea pământului, a atras zeci de brăileni, care au şi imortalizat-o în zeci de poze ce au avut-o ca fundal.
Evenimentul a continuat cu un moment artistic şi proiecţii de umbre.
La ora 20.30, cercetaşii s-au strâns în Barieră, cu făclii în mână pentru a defila pe Calea Călăraşilor până în faţa primăriei. Deplasarea s-a realizat în acompaniamentul sunetelor de tobe şi a îndemnurilor transmise prin porta-voce. Pe drum, li s-au alăturat şi alţi voluntari. Circulaţia pe segmentul respectiv a fost oprită de poliţiştii rutierişti, luminile stinse, iar defilarea supravegheată îndeaproape de jandarmi. Ajunşi la destinaţie, torţele au fost aşezate în peturi încărcate cu nisip, iar un flash mob pe tema "Ora Terrei" a captat imediat atenţia celor prezenţi.
Finalul manifestării a fost marcat printr-un lanţ uman uriaş pe Platoul din Piaţa Independenţei, unde zeci de persoane s-au ţinut de mână timp de douăzeci de minute, până la aprinderea luminilor în oraş. Pe fundal se auzea hitul "Heal The World" al megastarului Michael Jackson.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Brăila în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor, Cercetaşii României - Filiala Brăila, Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi Asociaţia "Artevent".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro