Mergi la conţinutul principal

«Valurile Dunării», la festivalul de folclor codrenesc

Ansamblul vocal-instrumental " Valurile Dunării" al Casei de Cultură Brăila a participat la cea de a 60-a ediţie a Festivalului Folcloric Codrenesc „Oţeloaia", sărbătoare tradiţională a satelor de sub codru, la Zilele comunei Medieş şi în alte locuri cu tradiţie folclorică din municipiul şi judeţul Satu Mare.
În mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie încă, tradiţia reînvie şi este transmisă noilor generaţii, în fiecare an, la sfârşitul verii, Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia se transformă într-un adevărat nestemat pe harta folclorică şi scoate la lumină tradiţii şi obiceiuri străvechi.
După cum am aflat de la prof. Mugur Anghelescu, agenda activităţilor de la Satu-Mare s-a deschis sâmbătă, pe 20 august, când ansamblul brăilean a susţinut în centrul civic din reşedinţa de judeţ un program divers, în care au răsunat "Valurile Dunării" de Ivanovici, "Dans ungar" de Brahms, dar şi alte piese internaţionale. Duminică, 21 august, după concertul religios de la Biserica greco-catolică " Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril " din Satu-Mare, ansamblul "Valurile Dunării" a închis festivalul codrenesc de la Oţeloaia cu cântece din zona judeţului nostru şi cu orchestra de mandoline ce a interpretat , printre altele, fragmente din Rapsodia lui George Enescu. "Luni, 22 august, ansamblul a fost prezent la Zilele comunei Medieşul Aurit , tot cu grupul vocal şi orchestra de mandoline. Un moment deosebit a fost interpretarea cântecului <<Sarmisegetuza>>, la hotarul comunei unde se află conservate cuptoare din secolele ll-lV înainte de Hristos, aparţinând dacilor liberi. În ziua de 23 August, ansamblul brăilean a prezentat în faţa Monumentului Ostaşului Român de la Carei un program emoţionant, unde, după imnul ţării , au răsunat cântece ostăşeşti, precum <<Treceţi batalioane>>, <<Basarabia>> şi altele, iar în sala mare a Castelului cavaleresc Karolyi din Carei au răsunat apoi acorduri ale orchestrei de mandoline şi cântece dintre cele mai frumoase ale folclorului brăilean", ne-a relatat cu emoţie coordonatorul ansamblului "Valurile Dunării, prof. Mugur Anghelescu, adăugând că micuţii reprezentanţi ai judeţului nostru s-au bucurat totodată şi de alte activităţi cultural-educative, care le-au îmbogăţit orizontul de cunoaştere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro