Mergi la conţinutul principal

«Vânătoare» pe şosele. Şoferii beţi şi maşinile cu geamuri fumurii, cap de listă

Vânătoare pe şosele, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi depistării şoferilor obişnuiţi să circule după propriile legi. În weekend, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, au reţinut 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru consum de alcool. Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare, dintre care 4 pentru aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale.
În noaptea de 22 spre 23 august, ora 03.07, a fost oprit în trafic, pe o stradă din oraşul Ianca, autoturismul "Toyota" condus de către Andreea B. (20 de ani), din municipiul Brăila. "Deoarece aceasta emana miros de alcool, poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Tânăra şoferiţă a fost condusă la Spitalul orăşenesc Făurei, pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Ea a refuzat să se supună acestei măsuri. S-a ales însă cu dosar penal pentru infracţiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice, conform Codului penal.
Sâmbătă, la ora 20.55, poliţiştii l-au depistat pe Alexandru M. (26 de ani), domiciliat în municipiul Brăila, în timp ce conducea autoturismul "Volkswagen Golf", pe şoseaua Buzăului, din Brăila, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat că avea 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Judeţean Brăila, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, şi a primit "cadou" un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Alţi trei conducători auto au picat în plasa poliţiştilor în cursul zilei de vineri. La data de 21 august, ora 15.00, poliţiştii l-au oprit în trafic pe Marian F. (42 de ani), din comuna Galbenu, în timp ce conducea autoutilitara Dacia, pe o stradă din localitate. Poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt pentru care i-a fost întocmit dosar penal.
La ora 17.00, a fost depistat în trafic, pe bulevardul Dorobanţilor, Marcel V. (59 de ani), din municipiul Galaţi, care conducea autoturismul "Daewoo Matiz" , aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat că avea în aerul expirat 0,73 mg/l alcool pur, ceea ce înseamnă că băuse bine înainte de a pleca cu maşina la drum. Dosarul penal nu l-a ocolit.
Tot vineri, la ora 20.00, poliţiştii l-au oprit pe Daniel G. (35 de ani), din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul "Renault Fluence", pe DE 584, cu o viteză care depăşea limita legală.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie a maşinii era expirată din data de 19 august 2015. Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro