Mergi la conţinutul principal

«Tancrad» a pierdut 10 milioane lei din «Banii lui Dragnea»

Se întâmplă şi aşa: favorita administraţiei judeţene din Brăila, "Tancrad" SRL din Galaţi, a pierdut un contract important, cu o valoare de peste 10 milioane lei, în faţa unei firme controlată de milionarul băcăuan Costică Rusu, "Phoenix Transbac". Cele două companii au fost singurele înscrise în cursa pentru contractul lansat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) de către Primăria Tufeşti însă, în final, gălăţenii au pierdut meciul.
Potrivit anunţului postat recent de către autoritatea contractantă - Unitatea Administrativ Teritorială Tufeşti, denumirea contractului este "Modernizare străzi rurale în localitatea Tufeşti" şi a avut o valoare estimată la momentul organizării procedurii de achiziţie publică de aproape 10,69 milioane lei fără TVA. În urma deschiderii ofertelor, lista participanţilor a cuprins două poziţii: ofertant "Cricons" SRL Galaţi cu terţ susţinător "Tancrad" SRL (ambele firme membre ale grupului controlat de familia milionarilor gălăţeni Stăncic), şi ofertant "Phoenix Transbac" (Bacău) (afacere aparţinând familiei milionarului băcăuan Costică Rusu) având terţi susţinători "Roman Impex Prest" (proprietatea lui Victor şi Relu Roman din Bacău) şi "Oyl Company Holding AG" (proprietatea omului de afaceri Corneliu Dragomir din Slobozia).
Selecţia ofertei câştigătoare s-a făcut după metoda "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic", iar preţul final la care s-a făcut atribuirea a fost de circa 10,61 milioane lei, din care 10,58 milioane cheltuieli privind investiţia de bază şi 105.834 lei cheltuieli privind organizarea de şantier. De precizat că finanţarea în cazul acestui contract se asigură din "Banii lui Dragnea", mai precis prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) gestionat de Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea.
Chiar dacă au pierdut acest contract, gălăţenii de la "Tancrad" au reuşit să-şi treacă în portifoliu un altul, cu aceeaşi sursă de finanţare - PNDL, dar cu o sumă ceva mai mică: este vorba despre modernizarea Drumului Comunal 23 care face legătura între DJ 212 şi localitatea Gura Călmăţui, pe raza comunei Berteştii de Jos, contract cu o valoare de 1,12 milioane lei fără TVA.
PNDL se finanţează din transferuri de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul MDRAP, precum şi din fonduri aprobate cu această destinaţie în bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare. Cu alte cuvinte, contractorii ar trebui să suporte lucrările pe care le vor executa, urmând a-şi recupera banii pentru munca prestată în limita fondurilor aprobate prin legea bugetului de stat, precum şi de la bugetele locale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro