Mergi la conţinutul principal

«Tancrad» face deszăpezirea judeţului şi în această iarnă

Ca şi în iarna trecută, firma gălăţeană "Tancrad" se va ocupa în acest sezon rece de deszăpezirea drumurilor judeţene. Potrivit anunţului publicat zilele acestea în SEAP, procedura deschisă de Consiliul Judeţean Brăila la mijlocul lunii septembrie s-a desfăşurat după regulile licitaţiei deschise cu unic criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut. Din anunţ reiese că un singur ofertant s-a înscris, iar în final i s-a atribuit contractul în cauză la preţul de 2.488.983,42 lei fără TVA, cu aproape 253 lei mai puţin decât preţul estimat. De la "Tancrad" se aşteaptă prestarea următoarelor servicii: împrăştierea manuală şi mecanizată a materialului antiderapant (inclusiv procurarea materialului antiderapant, transportul şi depozitarea acestuia), curăţirea mecanizată a zăpezii (cu autofreza, cu autogreder, greder semipurtat, autocamion cu lamă, buldoexcavator, etc.); curăţirea manuală a zăpezii în zonele în care nu se poate acţiona mecanizat - poduri, podeţe, pasaje, treceri la nivel, etc.- şi asigurarea scurgerii apelor prin realizarea de nişe în cordoanele de zăpadă; degajarea carosabilului de obstacole care blochează traficul (copaci, crengi, etc. mai puţin autovehicule implicate în accidente rutiere), incidente neprevăzute provocate de fenomene meteo neprevăzute (vijelii, chiciură). Potrivit caietului de sarcini, cantitatea totală de material antiderapant necesară în această iarnă este de 2.200 tone, din care 100 tone pentru depozitare în grămezi mici în punctele nevralgice, circa 800 tone pentru împrăştierea manuală şi 1.450 tone pentru răspândire mecanizată. De asemenea, în funcţie de condiţiile meteo şi cantităţile de zăpadă înregistrate, se va acţiona cu autofrezele pe o perioadă estimată de 320 de ore plus alte 9.000 de ore cu alte utilaje de curăţare a zăpezii (autogreder, auto cu lamă,etc). Pentru curăţarea manuală a zăpezii sunt alocate circa 3.100 ore, iar pentru degajarea carosabilului de obstacole încă 100 de ore.
Aşa cum am spus, şi în iernile trecute drumurile judeţene au fost deszăpezite de "Tancrad". În iarna 2012 - 2013, de exemplu, contractul încheiat cu societatea din judeţul vecin a avut valoarea de aproape 2,49 milioane de lei fără TVA, în timp ce cu o iarnă în urmă valoarea fusese de 2,42 milioane lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro