Mergi la conţinutul principal

«Săgeata» de la Gradiştea, arestată şi trimisă în judecată

Procurorul Gheorghe Velea (foto), de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Laura Adriana Bosoi, în vârstă de 24 de ani, originară din comuna Gradiştea, şi Gheorghe Şerban, recidivist fără studii, în vârstă de 35 ani, aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, amândoi anchetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. În doar două zile, gălăţeanul recidivist şi "săgeata" lui au păgubit doi brăileni cu peste 40.000 de lei, prin cunoscuta metodă "accidentul". Tânăra, care a complotat cu puşcăriaşul de la Galaţi fără ştirea soţului, a fost arestată pe 9 octombrie 2013, după ce încercase să ascundă o sumă de bani provenită din înşelăciune, chiar în sediul Postului de Poliţie Gradiştea.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Velea, în ziua de 8 octombrie 2013, brăileanul Laurenţiu P. a fost sunat pe telefonul fix de un individ care s-a recomandat drept "fiul său" şi, sub pretextul provocării unui accident de circulaţie, i-a solicitat acestuia o sumă de bani. În continuare, folosind un alt timbru vocal, necunoscutul - nimeni altul decât Gheorghe Şerban - s-a recomandat a fi "procurorul Dima Alexandru" şi i-a cerut brăileanului suma de 15.000 de lei, chipurile, pentru rezolvarea problemelor generate de "accident".

A rămas fără banii depuşi la CEC

La indicaţiile "procurorului", Laurenţiu P. a scos banii de la CEC şi s-a deplasat în zona Spitalului Judeţean Galaţi, unde a predat suma solicitată unei persoane necunoscute, care s-a dat drept "mama victimei accidentului de circulaţie". Imediat ce s-a întors la Brăila, a fost sunat din nou, de către aceeaşi persoană, care i-a cerut să cumpere şi să comunice codurile de reîncărcare a şase cartele telefonice în valoare de 25 de euro fiecare, ceea ce s-a şi întâmplat.
Văzând cu câtă uşurinţă l-a tras pe sfoară pe brăilean, falsul "procuror Dima" l-a apelat din nou, a doua zi, cerându-i încă 30.000 de lei. Laurenţiu P. i-a spus că nu-i poate da mai mult de 16.000 de lei. Astfel, păgubitul a scos încă 16.000 de lei de la o agenţie CEC şi s-a deplasat în zona Spitalului Judeţean Brăila, unde s-a întâlnit cu Laura Adriana Bosoi, "săgeata" recidivistului Gheorghe Şerban, înmânându-i acesteia suma de 16.000 de lei. Păgubaşul i-a mai transmis infractorului şi codurile de reîncărcare pentru 21 de cartele telefonice în valoare de 25 de euro fiecare. În aceeaşi zi, a aflat că a fost tras pe sfoară şi a sesizat poliţia, dar răul fusese făcut. În prezent, Laurenţiu P. solicită despăgubiri de 37.000 de lei.
Tot pe 9 octombrie, brăileanca Lina D. s-a adresat, de asemenea, poliţiei, pe motiv că a fost înşelată cu suma de 4.000 de lei. În ziua respectivă, brăileanca a fost apelată pe telefonul fix de acelaşi Gheorghe Şerban, care i-a spus că este fiul ei şi că a avut un accident rutier. Recidivistul a îndrumat-o apoi pe păgubită să depună suma respectivă prin sistemul Western Union pe numele "Bosoi Laura Adriana", ceea ce s-a şi întâmplat. Şerban i-a mai spus brăilencei să-i transmită codul unei cartele telefonice de 15 euro. Când i s-a cerut să reîncarce alte şase cartele telefonice a câte 25 de euro fiecare, vânzătoarea a atenţionat-o pe Lina D. că e posibil să fie înşelată şi atunci aceasta, venindu-şi în fire, şi-a contactat fiul. A aflat, astfel, că totul fusese o înscenare.
Audiată ulterior de anchetatori, Laura Adriana Bosoi a recunoscut că l-a cunoscut pe Gheorghe Şerban încă de la începutul anului şi că l-a vizitat în Penitenciarele Iaşi şi Galaţi. Soţul ei nu ştia nimic. Ea a fost reţinută în ziua de 9 octombrie 2013. Fusese la Galaţi, ca să ridice suma de 4.000 de lei, la indicaţia recidivistului. După ce a revenit la Gradiştea, infractoarea a fost chemată la postul de poliţie. Bănuind că va fi percheziţionată, Laura a cerut să meargă la toaletă, fiind surprinsă pe când încerca să ascundă suma de 500 de lei (pe care o oprise din cei 4.000 de lei) sub o scândură din acoperiş.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro