* fostul senator brăilean, prof. dr. Ionel Alexandru, a făcut recent o scurtă analiză a crizei politice, economice și sociale a României * acesta îi consideră principali provocatori pe președintele Klaus Iohannis, pe Guvernul PNL, dar și întreaga clasă politică * Alexandru a ținut să evidențieze șapte puncte nevralgice ale României * potrivit acestuia, soluția o reprezintă alegerile anticipate
Fostul senator brăilean, prof. dr. Ionel Alexandru, s-a arătat complet dezamăgit de actuala clasă politică din România. Acesta a dorit să facă o ”radiografie” a momentului, în contextul în care țara noastră se află în plină criză politică, economică, sanitară și socială. Alexandru a evidențiat șapte puncte cheie, unde consideră că s-a procedat greșit, motiv pentru care România a ajuns la un scenariu precum cel actual.
”Orice român cunoaște faptul că țara se află într-o multiplă criză de sorginte politică, economică, sanitară și morală. Din păcate, principalii provocatori ai crizei sunt tocmai aceia care ar trebui să apere țara de o astfel de situație: președintele țării, Guvernul, care conduce țara, cât și toată clasa politică actuală. Care sunt principalele cauze? 1) Incompetența guvernanților. Florin Cîțu, prim-ministrul, acum interimar, este nu numai cel mai slab premier din istoria PNL-ului, dar și cel mai slab prim-ministru din istoria României, depășindu-l cu mult pe ultimul prim-ministru comunist, Constantin Dăscălescu, despre care știm cum era. 2) Aroganța liberalilor care conduc țara. Faptul că aceștia desfășoară o campanie electorală de partid, timp de patru luni, în plină criză economică și sanitară, nemaiîndeplinindu-și practic atribuțiile de a guverna țara, cu efectele catastrofale simțite astăzi de toți românii, reprezintă de fapt un act de trădare națională, de sabotare a României, chiar. 3) Amatorismul politic al președintelui Klaus Iohannis. În loc să soluționeze criza politică, el o amplifică, prin numirea a doi candidați pentru fotoliul de prim-ministru: Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă, știind dinainte că aceștia nu au capacitatea de a forma un guvern majoritar în Parlament. Adică de a obține cele 234 de voturi necesare, așa cum s-a și confirmat. Nu mai spun faptul că Ciucă nu a mai ajuns în Parlament la vot. 4) Fariseismul partidelor parlamentare. În loc să găsească soluții, provoacă doar gâlceavă și gargară politică în Parlamentul țării, prin conducători incompetenți, care își urmăresc doar propriile interese și nu interesul național. 5) Încălcarea repetată a legii fundamentale: Constituția României cât și a celorlalte legi ale țării. Deși, Constituția ar trebui să fie o Biblie pentru toată lumea. Acest lucru a fost făcut de către președinte, de către Guvernul Orban în 2020, de către Guvernul Cîțu în 2021 și chiar de către Parlament, prin votarea unor legi care s-au dovedit neconstituționale. 6) Creșterea prețurilor la energie, combustibil, devalorizarea monedei naționale etc. Este provocată de speculanții existenți, dar tot din cauza lipsei de control a statului. 7) Pandemia. Proasta comunicare în privința vaccinării populației, care a dus la neîncrederea crescândă a acesteia, incompetența foștilor miniștri de la Sănătate, care au aparținut USR. Mă refer la Vlad Voiculescu și la Ioana Mihăilă”, a declarat Alexandru.
Fostul senator a ținut să adauge că de peste o lună de zile, românii asistă la discuțiile sterile despre formarea unui Guvern, ba minoritar, ba cu flexibilitate, însă de aproape jumătate de an România nu mai este guvernată cu adevărat.
”În concluzie: când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni. Practic avem o Românie sat fără câini. Ăștia sunt în stare de euforie. Mai precis, cred că sunt «drogați» cu totul de când conduc România. Pentru că la ei nu știe stânga ce face dreapta. Habar n-au pe ce lume trăiesc, practic. Mă refer la liberali. Pentru că partidul care conduce este PNL și ne-a adus în situația de astăzi”, a mai completat sursa citată.
Alexandru a precizat că din punctul său de vedere cea mai bună soluție la rezolvarea acestor probleme o reprezintă organizarea de alegeri anticipate și este convins că în cele din urmă se va ajunge și la acest pas.