Mergi la conţinutul principal

«Război» politic PNL vs. PSD pe proiectele privind extinderea sistemului de gaze din Județul Brăila

• președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a anunțat recent că nouă localități din Brăila au obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” pentru extinderea sau înființarea sistemului de gaze, însă în paralel și deputatul PNL Alexandru Popa a ieșit la ”rampă” cu alte trei localități conduse de liberali, care au obținut același lucru • este vorba despre comunele Gropeni, Cireșu și Cazasu • după cum a precizat președintele PNL Brăila, cele trei localități au obținut împreună 34,5 milioane lei

 

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a făcut recent un anunț important pentru locuitorii din Gropeni, Cireșu și Cazasu: comunele au obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale. Interesant este că anunțul parlamentarului a venit în paralel cu cel al președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila), care a transmis, tot zilele trecute, că nouă localități din județul nostru (fără cele amintite de Popa) au obținut bani pentru extinderea sau înființarea sistemului de distribuție a gazelor. Revenind la cele trei localități la care a făcut referire Popa, potrivit deputatului, banii obținuți se ridică în total la peste 34,5 milioane lei. Mai exact, 14.310.000 lei în cazul comunei Gropeni, 14.000.000 lei pentru comuna Cireșu, localitatea natală a liberalului, și 6.278.236,50 lei pentru Cazasu.

Popa a emis în weekend două comunicate de presă pe această temă în contextul unor anunțuri făcute de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și un al treilea, marți, 5 septembrie.

”Comuna Gropeni va beneficia de 14.310.000 lei, pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că obiectivul de investiții «Înființare sistemului de distribuție a gazelor naturale în comuna Gropeni, județul Brăila» a fost inclus în Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», pe lista aprobată pentru județul Brăila, cu suma de mai sus, alocată de la bugetul de stat. Știu că sătenii din comună așteptă de mult timp această veste bună și mă bucur că în sfârșit ei vor beneficia de acest gen de servicii care sunt o normalitate pentru anul 2023”, a declarat Popa.

Liderul liberalilor brăileni a ținut să îi felicite pentru această reușită pe primarul comunei Gropeni, Stan Malinche, și pe viceprimarul Nicușor Cocianu, precizând că ambii s-au implicat și au depus toate eforturile pentru a ajunge la acest rezultat.

 

Bani prin «Anghel Saligny» și pentru comuna Cireșu

În același context, parlamentarul brăilean a anunțat bucuros că și localitatea sa natală, comuna Cireșu, a reușit să bifeze o reușită similară și să obțină bani prin Programul ”Anghel Saligny” pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale.

”Sunt bucuros să anunț cetățenii comunei mele natale, Cireșu, că localitatea noastră va beneficia de fonduri în valoare de 14.000.000 lei de la bugetul de stat, pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a informat Primăria comunei că obiectivul de investiții «Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Cireșu cu satele componente Cireșu, Batogu, Scărlătești și Vultureni, județul Brăila» a fost inclus în Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», cu suma menționată mai sus. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect care este benefic pentru comunitate”, a transmis Popa, într-un al doilea comunicat.

De această dată parlamentarul nu a ratat momentul pentru a veni cu un nou atac la adresa președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila), lăudându-se cu reușita localității din care provine.

”Dacă președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, tot vorbește despre comuna Cireșu cu dispreț, ca și cum ar fi o rușine să te fi născut la Cireșu, am zis să-i dau și eu această veste, ca subiect de discuție - eventual să le explice unor colegi de-ai săi de la PSD de ce la Cireșu, pe care președintele președinților nu dă doi bani, s-a putut și în alte comune nu s-a putut”, a mai spus PNL-istul.

 

Felicitări pentru primarul comunei Cazasu din partea lui Popa

Marți după-amiază, Alexandru Popa a revenit cu un al treilea comunicat de presă pentru a anunța că și comuna Cazasu a obținut bani pentru un proiect privind extinderea sistemului de distribuție gaze naturale, ce a fost inclus în Programul ”Anghel Saligny”.

Comunei Cazasu i-a fost alocată suma de 6.278.236,50 lei, pentru realizarea obiectivului de investiții „Extindere sistem de distribuție gaze naturale”. Proiectul a fost inclus în Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Liberalul a ținut și de această dată să îi transmită felicitări primarului Elena Coadă pentru implicarea de care a dat dovadă.

”O felicit pe primărița localității Cazasu, doamna Elena Coadă, și pe cei din subordinea sa care s-au ocupat de acest proiect, pentru faptul că au reușit să atragă fonduri pentru realizarea unor investiții de mare interes pentru comunitate”, a conchis liberalul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro