Mergi la conţinutul principal

«Ploaie» de dosare penale pentru şoferii beţi

Efective de poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat, în perioada 3 - 4 mai, acţiuni în municipiu şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru combaterea accidentelor produse din cauza nerespectării vitezei de deplasare şi a consumului de alcool.
Astfel, poliţiştii au constatat 118 contravenţii, dintre care 82 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare, 11 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, două pentru depăşire neregulamentară şi 23 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 30.415 lei. De asemenea, două permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării pentru depăşire neregulamentară.
În zilele de 3 şi 4 mai, patru persoane s-au ales cu dosar penal pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Stoian D., de 41 de ani, din municipiul Brăila, a fost depistat în trafic, sâmbătă dimineaţa, conducând autoturismul după ce a consumat alcool. Brăileanul se deplasa pe şoseaua de centură a municipiului, când un echipaj de poliţie l-a oprit pentru control. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal.
Tot sâmbătă, la orele 23.35, Ionel P., de 52 de ani, a fost depistat de poliţiştii de la Serviciul Rutier, în timp ce conducea maşina pe strada Şcolilor, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat că avea în aerul expirat o concentraţie alcoolică de 0,70 mg/l, motiv pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.
Duminică, în jurul orei 1.50, un alt şofer a fost oprit în trafic pentru control de o echipă de poliţişti din cadrul Biroului Rutier. Victor M., de 34 de ani, din comuna Cazasu, nu a mai ţinut cont de faptul că a consumat alcool şi s-a urcat la volanul autoturismului personal. După ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost condus la Spitalul Judeţean Brăila pentru a i se preleva probe biologice de sânge. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.
Un sfert de oră mai târziu, un cetăţean sirian, în vârstă de 30 de ani, cu permis de şedere în România, a fost depistat în trafic de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, conducând maşina personală, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Sirianul se deplasa pe DJ 221, pe raza localităţii Cazasu. A fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,67 mg/l. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro