Mergi la conţinutul principal

«Peste 50 de kilometri de trotuare, 2.000 noi locuri de parcare şi peste 100 de hectare de spaţii verzi amenajate»

Unul dintre proiectele de anvergură pe care Cătălin Boboc, candidatul liberal la Primăria Brăila, vrea să îl realizeze în oraş este amenajarea aleilor pietonale, a spaţiilor verzi şi a parcărilor dintre blocuri. "În jurul blocurilor, majoritatea aleilor sunt neasfaltate, iar vegetaţia este lăsată în paragină. Sunt zone în oraş unde nu s-a mai turnat o mână de beton de când au fost construite blocurile, în anii 60 sau 70. Pe bună dreptate oamenii sunt nemulţumiţi. Trebuie refăcute şi aleile, şi spaţiile verzi, trebuie amenajate parcări şi refăcut iluminatul electric. Trebuie puse bănci şi coşuri de gunoi, trebuie amenajate locuri de joacă sigure. Doar aşa vom putea vorbi despre confort, despre un oraş de care să ne fie drag şi în care să ne placă să locuim", a precizat Cătălin Boboc.
El spune că fondurile pentru realizarea de alei pietonale, crearea de trotuare şi amenajarea de spaţii verzi se pot găsi în Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Planul de intervenţie 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor şi reducerii poluării aerului. Cătălin Boboc intenţionează ca, pentru majoritatea spaţiilor verzi să fie montate sisteme de irigaţie, astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea cisternelor de apă în tot oraşul, în perioada de primăvară-vară, aşa cum se practică în Brăila de mai bine de 30 de ani.
Proiectul gândit de candidatul liberal vizează toate cartierele oraşului. Cătălin Boboc estimează că, în decursul unui mandat, 50 de kilometri de alei pot fi construite sau refăcute, 100 de hectare de spaţiu verde amenajat, zece noi locuri de joacă pentru copii, dotate cu tot ceea ce este necesar celor mici. În toate zonele, acolo unde spaţiile verzi s-au transformat în bălării, acestea vor fi defrişate, terenul va fi modelat, suprafeţele vor fi gazonate, se vor planta flori perene şi arbuşti ornamentali şi, acolo unde este posibil, se vor monta foişoare, realizate din fonduri locale. Acolo unde locatarii şi asociaţiile de proprietari vor dori să se implice în amenajarea şi menţinerea spaţiilor verzi, primăria va căuta soluţii legale pentu ca aceştia să beneficieze de scăderi de taxe şi impozite.
Iluminatul public va fi extins pe toate aleile dintre blocuri, unde se vor monta stâlpi şi lămpi cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă. Pentru acest proiect există fonduri ale Uniunii Europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa Prioritară 3, Planul de intervenţie 3.1- Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice. Toate lămpile de iluminat din oraş vor fi înlocuite cu lămpi pe leduri, care să reducă cu până la 80-85% costurile cu iluminatul public.
Doar parcările dintre blocuri necesită investiţii locale. Cătălin Boboc spune că se pot amenaja în timp scurt 2.000 de noi locuri de parcare. "Ştiu că locurile de parcare sunt o problemă, iar faptul că, pe marile bulevarde, una sau două benzi sunt ocupate de maşini, în loc să fie destinate traficului, este o realitate de necontestat. Dacă vom reuşi să ducem aceste maşini între cvartalurile de blocuri, prin amenajarea de parcări, atunci şi traficul din oraş va fi îmbunătăţit. Aşa că o parte dintre actualele parcări pot fi modernizate, extinse şi dotate cu iluminat electric, dar vom amenaja şi parcări noi, între cvartalurile de blocuri, în zonele Hipodrom, Viziru, Radu Negru, Vidin, parcări sistematizate, inclusiv cu reţea de preluare a apelor pluviale, astfel încât maşinile să nu mai fie parcate pe spaţii verzi sau în zonele pietonale", spune candidatul liberal. Toate aceste măsuri, consideră Cătălin Boboc, vor duce rapid la îmbunătăţirea imaginii oraşului şi la creşterea gradului de satisfacţie al oamenilor, mai ales că vor fi dublate şi de o campanie serioasă în ceea ce priveşte curăţenia în oraş.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro