Mergi la conţinutul principal

«Pandelaşul», în elita dansatorilor din Balcani

Grupul de dansuri populare "Pandelaşul" al Casei de Cultură a Municipiului Brăila a obţinut locul I la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Plevna cântă şi dansează", care s-a desfăşurat în perioada 4-6 septembrie, la Plevna, Bulgaria. Evenimentul a fost organizat de Ansamblul Nordic pentru Cântece şi Dansuri Populare "Ivan Vulev", în parteneriat cu Primăria Plevna şi cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Bulgaria.
Festivalul a reunit artişti din cinci ţări balcanice, membri ai unor ansambluri folclorice din oraşele înfrăţite cu oraşul bulgăresc Plevna, respectiv Kavadarci - Macedonia, Gornji Milanovac - Serbia, Brăila - România şi Volos - Grecia.
"Prestaţia grupului brăilean a smuls ropote de aplauze din partea publicului din Plevna, dar a impresionat şi juriul festivalului. Unul dintre membrii juriului, profesorul Georgi Hinov, directorul Ansamblului Nordic pentru Cântece şi Dansuri Populare Ivan Vulev a ţinut să îi felicite personal pe dansatorii brăileni, subliniind faptul că, «pe lângă acompaniamentul muzical excelent, dansaţi ca nişte profesionişti, mişcările voastre, coregrafia sunt cu mult peste nivelul unui grup de amatori»", a precizat Emanoil Ciucaşu, managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila.
Grupul de dansuri populare româneşti "Pandelaşul" al Casei de Cultură a Municipiului Brăila activează din luna septembrie a anului 2014 şi este continuatorul ansamblului omonim care a fost înfiinţat, în anul 1967, de către maeştrii Constantin Gănescu şi Oprea Constantin.
Grupul, condus de instructorul coregraf Epure Marius-Sandrino, este format din dansatori cu vârste cuprinse între 8 şi 48 de ani, care duc cu mândrie mai departe dansurile şi tradiţiile vechiului ansamblu.

Plevna sprijină candidatura Brăilei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

În a doua zi a Festivalului Internaţional de Folclor, primarul Plevnei, Dimitar Stoikov, s-a întâlnit cu omologul său brăilean, Aurel Simionescu şi cu viceprimarul oraşului grecesc Volos, Georgia Bothwell, la reuniune fiind prezenţi şi reprezentanţi ai ansamblurilor folclorice participante la festival.
În cadrul întâlnirii, cei doi primari au semnat un protocol de colaborare, prin care oraşul Plevna sprijină candidatura Brăilei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Totodată, a fost actualizat acordul de parteneriat între Plevna şi Volov.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro