Mergi la conţinutul principal

«Noua variantă a legii a Legii vânătorii este în concordanţă cu prevederile europene», afirmă Laurenţiu Radu, directorul AJVPS Brăila

"Legea spune clar acum că pentru a fi vânător trebuie neapărat să faci dovada că eşti membru al unei Asociaţii de vânătoare legal constituită şi care are fonduri de vânătoare. Iar în felul acesta eşti mai bine informat privind actele normative care apar. Noua lege clarifică noţiunea de vânător şi obligativitatea ca, odată ce ai dobândit-o, să-ţi asumi şi responsabilităţi privind protecţia mediului în care-şi duc traiul speciile de vânat, să asiguri protecţie unor specii de vânat care sunt în declin sau pe lista celor protejate de lege. Vânătorul nu va mai fi un simplu purtător de puşcă de vânătoare ci va trebui să fie un bun cunoscător al modului de viaţă şi a legilor ecologice care guvernează traiul vânatului în general ", a declarat Laurenţiu Radu, directorul AJVPS Brăila.
Sursa citată a spus apoi că noua formă a acestei legi este în concordanţă cu prevederile europene în domeniu.
"Ne aliniem astfel la prevederile europene ale legii vânătorii şi ale practicării acesteia. Pentru că un posesor de permis de vânătoare trebuie să fie şi un bun gospodar şi un protector al vânatului. Acum va creşte gradul de cointeresare al agenţilor constatatori ai faptelor de braconaj. S-au înăsprit şi pedepsele pentru braconaj, astfel că nu numai cei care folosesc arme de vânătoare în mod ilegal vor răspunde în faţa legii ci chiar şi aceia care utilizează laţuri sau otrăvuri. Nici sezoanele de vânătoare nu vor mai fi la fel, unele vor fi mai lungi, altele se vor scurta. Prin această nouă formă a legii vânătorii, cei care nu platesc cotizaţiile riscă să fie excluşi din rândul vânătorilor şi atunci vor trebui să o ia de la capăt cu formalităţile pentru a reveni în posesia permiselor de vânătoare", a mai spus Laurenţiu Radu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro