Mergi la conţinutul principal

«Nebunie» pe şosele. Filtre de poliţie şi radare timp de o săptămână

acţiunea de amploare, care a început luni, 13 noiembrie, se desfăşoară  până duminică, iar şoferii trebuie să aibă mare grijă • vitezomanii şi cei care nu acordă prioritate pietonilor sunt urmăriţi în mod special • ieri, pe şoselele din municipiu şi judeţ, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au utilizat permanent semnalele luminoase ale autospecialelor, tocmai pentru a atrage atenţia

 

Zeci de echipaje de poliţie, cu tot cu radare, stau la până în trafic, timp de o săptămână. În plus, ieri, poliţiştii au utilizat permanent semnalele luminoase ale autospecialelor, tocmai pentru a-i pune la “respect” pe conducătorii auto care nu respectau regulile de circulaţie. Pietonii care trec strada pe unde au chef sunt şi ei în atenţia poliţiştilor.

Este vorba despre o acţiune de amploare a poliţiştilor, care se desfăşoară în perioada 13 – 19 noiembrie. Pentru că viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârşite de către pietoni în trafic şi neacordarea priorităţii de trecere reprezintă unele dintre principalele cauze care conduc la accidente rutiere, poliţiştii brăileni vor intensifica acţiunile în stradă. Obiectivul principal al poliţiştilor rutieri este salvarea de vieţi şi prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea şi sancţionarea celor care pun în pericol siguranţa traficului. În cele 7 zile, poliţiştii vor organiza filtre şi acţiuni în stradă, utilizând aparate radar.

Planul de “atac” cuprinde 5 etape. Luni, în prima zi a acţiunii, pe şoselele din municipiu şi judeţ, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au utilizat permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toţi conducătorii de autovehicule verificaţi au fost testaţi în vederea depistării şi sancţionării celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Şoferii sunt obligaţi să acorde prioritate pietonilor

Ziua de marţi, 14 noiembrie, va aduce “necazuri” şoferilor care “uită” să permită pietonilor să treacă strada, chiar dacă sunt pe marcaj. Şi nu puţine sunt cazurile în care au loc accidente rutiere, tocmai din cauza faptului că unii şoferi sunt prea grăbiţi şi nu mai ţin cont de lege. Pe parcursul întregii zile, poliţiştii vor desfăşura activităţi pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, acţiunile vor viza combaterea abaterilor săvârşite de pietoni. Cei care vor staţiona sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul poliţiştilor. Acţiunile de joi vizează sancţionarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

Numai în ultimele zile, au fost câteva accidente grave, în municipiu, victime fiind chiar pietonii. Vineri, un băiat de 18 ani a fost lovit de maşină, pe Şoseaua Râmnicu Sărat, vina fiind chiar a lui, întrucât s-a angajat într-o traversare neregulamentară. Joi însă, o femeie şi un bărbat care traversau pe marcajul pietonal, au fost băgaţi în spital. Femeia de 72 de ani a fost lovită de maşină pe Şoseaua Vizirului, iar un bărbat s-a trezit accidentat de un autoturism, în timp ce traversa pe Bulevardul Dorobanţilor, la intersecţia cu Şoseaua Râmnicu Sărat.

Oricum, toată săptămâna, acţiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă. Şi aici, trebuie să recunoaştem faptul că, de multe ori, tocmai pe fondul neadaptării vitezei, maşinile intră una în alta sau chiar se răstoarnă pe marginea drumului. Cel mai recent eveniment rutier este cel înregistrat vineri, între localităţile Stăncuţa şi Cuza Vodă, un camion plin cu porumb răsturnându-se pe marginea şoselei, pe fondul neadaptării vitezei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro