«Minte sănătoasă în corp sănătos» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Minte sănătoasă în corp sănătos»

În perioada 20 - 23 mai a avut loc la Katerini, Grecia, cea de-a doua mobilitate a proiectului "Erasmus ^", "Minte sănătoasă în corp sănătos", iar una dintre şcolile participante a fost cea din Cazasu. Proiectul a început în luna septembrie a anului 2014. La această vizită, pe lângă profesorii din Grecia, Polonia, Lituania şi Turcia, au participat şi patru profesori din România, de la şcoala din comuna Cazasu: Valentina Duca - director, Elena Matetovici, Lilia Florea şi Daniela Vrabie. Pe parcursul întâlnirii s-a analizat impactul pe care l-au avut activităţile desfăşurate asupra elevilor, s-au stabilit termene şi condiţii pentru urmatoarele vizite. Gazdele de la Şcoala Platon din Katerini au organizat o vizită la Inspectoratul Şcolar Regional, activităţi interactive cu elevii din şcoală, vizita unei comunităţi turce şi o drumeţie pe Muntele Olimp. Ca şi la prima întâlnire de acest gen, echipa coordonatorilor proiectului, profesori din Polonia, a susţinut o sesiune de trainig în domeniul design-ului paginii fiecărei şcoli partenere de pe site-ul proiectului. Astfel, cadrele didactice au învăţat cum să utilizeze programe speciale pentru realizarea rebusurilor online, ataşarea de materiale video şi audio.
Unul dintre profesorii implicaţi, Elena Matetovici, a precizat că activităţile cu elevii gravitează în jurul subiectelor legate de alimentaţia sănătoasă şi petrecerea timpului în aer liber, practicarea activităţilor sportive. "Elevii din cele patru clase de gimnaziu, împreună cu profesorii din echipa de proiect, au desfăşurat în paralel cu şcolile europene partenere numeroase activităţi: competiţia posterelor "Piramida alimentaţiei sănătoase", jurnalul individual pentru o lună de zile al alimentaţiei şi activităţii sportive, competiţia celui mai echilibrat meniu săptămânal, completarea şi analiza chestionarului aplicat elevilor despre obiceiurile alimentare sănătoase, participarea la drumeţii cu picnic pentru realizarea unei hărţi a locurilor de petrecere a timpului liber în regiunea noastră. S-au realizat două astfel de drumeţii, la Lacu Sărat şi Plaja Lipovenească. Urmează şi altele la Grădina Zoologică, Pădurea Viişoara, rezervaţia Balta Mică a Brăilei", a mai spus prof. Elena Matetovici. Se vor mai realiza şi o plimbare cu vaporaşul pe Dunăre, un interviu cu elevul cu cele mai bune rezultate sportive din şcoală, întâlniri cu medici, sportivi, bunici care împărtăşesc secretele stilului de viaţă sănătos. Rezultatele activităţilor vor fi postate pe site-ul proiectului şi în paginile ziarului online Sign, al cărui prim număr, intitulat "About us", a fost deja publicat. Copiii vor mai face schimburi de jocuri filmate, fiecare şcoală punând apoi în practică jocurile primite de la alţi copii, şi se va desemna şi cea mai interesantă oră de sport propusă de elevi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro