Mergi la conţinutul principal

«Melodrama» celor doi președinți PMP continuă: Tabăra Cristian Diaconescu și-a strâns rândurile la Brăila

* popularii brăileni, dar și membri din alte organizații jdețene care îl consideră pe Cristian Diaconescu președintele PMP și nu pe Eugen Tomac, s-au întrunit astăzi la Brăila, pentru o ședință a Comitetului Executiv Național, la Hotelul ”Traian” * Diaconescu a susținut că atât timp cât numele său și nu cel al lui Tomac este înregistrat în Registrul Partidelor Politice în fruntea PMP, lucrurile sunt clare în privința președinției * acesta a vorbit la Brăila despre necesitatea începerii demersurilor pentru o colaborare cu PNL, deși a subliniat că exclude orice idee de fuziune * cât despre Cătălin Holban, cel pe care Eugen Tomac l-a numit președinte al PMP Brăila în luna martie, Diaconescu a afirmat că nu îl cunoaște și că Viorel Botea este liderul organizației din Brăila

 

Situația continuă să fie una complicată când vine vorba despre conducerea Partidului Mișcarea Populară (PMP), atât timp cât o tabără susține că Eugen Tomac este liderul, iar o alta încă îl sprijină pe Cristian Diaconescu. De asemenea, consilierul județean PMP Viorel Botea susține că este în continuare liderul organizației județene a partidului și nu Cătălin Holban, cel pe care Tomac l-a numit președinte în luna martie. Ei bine, în acest context, astăzi, Cristian Diaconescu a susținut o conferință de presă la Hotelul ”Traian” din Brăila pentru a anunța că a ales ca aici să se desfășoare în acest weekend Comitetul Executiv Național al PMP. După cum a explicat Botea, au fost invitați și o serie de membri ai mai multor organizații PMP din țară, care încă îl sprijină pe Diaconescu în fruntea partidului.

”Astăzi avem deosebita plăcere de a-l primi în mijlocul nostru pe președintele Partidului Mișcarea Populară, domnul Cristian Diaconescu. De asemenea, sunt invitați la ședința Comitetului Executiv Național reprezentanți ai celorlalte organizații din țară, în așa fel încât întâlnirea noastră în acest weekend să fie una, să zicem, rotundă, în care tot ceea ce a însemnat activitate politică, evenimente politice care privesc PMP, să prindă un alt conținut decât cel de zi cu zi. Demers pe care cred că era imperios necesar să îl facem, dat fiind faptul că în ultima perioadă în cadrul PMP, în interior, au fost foarte multe frământări pe care, cred și sper că în cel mai scurt timp le vom închide, ca să spun așa”, a declarat Botea.

În ceea ce îl privește pe Cristian Diaconescu, acesta a afirmat că își dorește să înceapă cât mai rapid negocierile cu Partidul Național Liberal (PNL) în vederea unei colaborări. Totuși acesta a ținut să menționeze că exclude din start orice discuție despre fuziunea celor două partide.

”Noi am luat act de propunerea Partidului Național Liberal de a crea un pol liberal-conservator în România. Partea dreaptă a eșichierului politic are nevoie de o astfel de coeziune și intrăm în dialog cu PNL în ceea ce privește această cooperare. Vreau să spun de la bun început: nu există absolut niciun fel de intenție privind fuziunea sau desființarea într-o formă sau alta a PMP. Nu de aspecte de acest gen avem nevoie în această perioadă, ci de o coerență politică. Atât internă cât și internațională. Facem parte, împreună cu PNL, din grupul popularilor europeni. Și în mod evident semnalele publice care trebuiesc trase în acest moment, în opinia noastră, trebuie să meargă în direcția unei coagulări a forțelor de dreapta. Evident, ideea de dialog este acceptată de ambele părți, în măsura în care acest dialog spre colaborare va evolua, în mod clar veți fi și dumneavoastră informați”, a declarat Diaconescu, la Brăila.

 

Diaconescu susține că nu îl cunoaște pe Holban, celălalt lider al PMP Brăila

Tot cu această ocazie, Cristian Diaconescu a abordat subiectul conflictului intern din PMP în privința echipei de conducere a partidului. Acesta susține că atât timp cât numele său figurează în Registrul Partidelor Politice din România și nu cel al lui Tomac, lucrurile sunt cât se poate de clare. Ba mai mult, pentru a-și susține cauza, popularul a afirmat că dacă tabăra Tomac a procedat corect în momentul în care a convocat Congresul, l-a demis și a stabilit o nouă conducere, de ce acum este nevoită să solicite instanței validarea documentelor în baza cărora a acționat atunci.

”Cine scrie în registrul partidelor politice că este președintele PMP? Bun. Deci v-am lămurit. Toate partidele au grupuri, au persoane care la un moment dat generează dizidențe. Repet, coform Legii Partidelor Politice, președintele și persoanele aflate pe moțiunea președintelui, se află înregistrați în registrul partidelor politice. Orice altă conducere ar presupune că respectivele persoane se află pe două moțiuni, ceea ce nu se poate nicăieri. Nu a fost schimbat niciun președinte de filială. A, că cineva dă o hârtie și anunță o situație de fapt care nu coincide cu baza legală... Până la urmă sperăm că lucrurile se vor stabiliza pentru că sunt peste 20, vreo 27 de organizații în țară care sunt așa ca Brăila. Deci luați exemplul acesta. Brăila a avut o atitudine fermă de la bun început. Și le-am mulțumit formal, pentru că mi-au dat și mie încredere, ca să vă spun cât se poate de serios. Dar să știți că mai sunt organizații în țară”, a declarat Diaconescu.

Cât despre schimbarea lui Viorel Botea de la șefia PMP Brăila, sursa citată a adăugat că doar el ar fi putut să îl demită, lucru pe care nu l-a făcut, prin urmare încă este președintele organizației Brăila. Întrebat despre Cătălin Holban, cel pe care Eugen Tomac l-a numit președintele PMP Brăila, Diaconescu a afirmat că nu îl cunoaște.

”Chestiunea este foarte simplă. A, poți minți. În mod evident. Poți să spui: un dosar. Că s-a retras. Întreb: din punct de vedere juridic, dacă s-au făcut numiri legale, dacă s-au făcut schimbări de funcții legale, de ce sunt reclamanți pentru a-și înregistra Congresul? Dacă totul este în regulă, de ce au sesizat instanța pentru modificări de statut, când au acționat în baza statutului care nu era înregistrat în instanță? De ce sunt reclamanți? Întrebați pe președintele... sau pe cine doriți dumneavoastră. Repet, de ce au cauză în instanță? Dacă totul este conform legii, de ce au cauză în instanță? Post factum. Adică îl schimbi pe președinte și pe urmă înregistrezi instituția care îl schimbă pe președinte?”, a mai completat acesta.

Și Viorel Botea a punctat că își menține poziția și că se consideră în continuare președintele PMP Brăila. Acesta a adăugat că a avut doar o discuție la telefon de câteva minute cu Holban, astfel că nu are nimic de spus la adresa acestuia. Totuși, Botea a precizat că Holban ar fi mai ușor de găsit în sediul PNL Brăila și nu în cel al PMP, unde momentan el și colegii săi consilieri încă dețin cheile.

”Este simplu. Se dorește distrugerea acestui partid. Nu o să se întâmple! S-ar putea ca partea dreaptă a zonei politice din România să înțeleagă că e mai important ca acest partid să existe și să poată colabora decât ca acest partid să dispară. Și nu. Nu va dispărea”, a conchis Diaconescu.

Reamintim că în data de 19 martie, tabăra Eugen Tomac a anunțat că l-a numit președinte interimar al organizației județene a popularilor brăileni pe Mihai Cătălin Holban, decizie ce a venit după dizolvarea Comitetul Executiv Județean al PMP Brăila. La vremea respectivă Holban ne-a declarat că nu poate intra în sediul PMP Brăila pentru a-și începe activitatea, deoarece nu deține cheile, iar Viorel Botea nu dorește să se întâlnească cu el.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro