Mergi la conţinutul principal

«Maths is fun!» la Şcoala Gimnazială «Ion Creangă»

În perioada 20-26 ianuarie 2016, Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Brăila este gazda unei întâlniri de lucru în cadrul Proiectului Erasmus+ "Maths is fun", care se va derula pe parcursul a doi ani, în perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2017. La această întâlnire participă patru cadre didactice de la şcoala "Ataturk Ortaokulu" - Kirklareli, Turcia, patru cadre didactice de la "Niepubliczne Gimnazjum Keglik" - Sroda, Polonia şi şapte cadre didactice de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Brăila. 

Potrivit conducerii şcolii brăilene, cadrele didactice participante la proiect lucrează în echipe, pentru a crea diferite tipuri de activităţi prin care matematica poate fi abordată interdisciplinar, intersectând experienţele celor trei sisteme educaţionale. Scopul proiectului este acela de a desfăşura activităţi prin care elevii pot descoperi că matematica poate fi şi distractivă.
Obiectivul major al acestui proiect este să demonstreze că studiul matematicii poate fi mai atractiv pentru elevi prin utilizarea unor metode practice, interactive, jocuri, folosirea tehnologiei moderne şi activităţi outdoor. În cadrul proiectului, vor avea loc mobilităţi ale elevilor şi profesorilor din cele trei ţări, iar activităţile matematice se vor realiza prin jocuri, puzzle-uri, piese de teatru şi concursuri internaţionale.
La prima întâlnire, care s-a desfăşurat în Turcia, în decembrie 2015, au fost stabilite etapele ce vor fi parcurse pentru implementarea proiectului Erasmus^ şi calendarul activăţilor. În ianuarie 2016, vor fi lansate un blog şi o pagină web, în care elevii pot accesa activităţile şi concursuri matematice realizate de cele trei şcoli partenere.
Echipa de proiect de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" este alcătuită din şase cadre didactice coordonate de managerul de proiect, prof. pentru înv. primar Violeta Jianu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro