Dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional, interlopul Marin Sima, zis "Martin", din gruparea "Buricea", participant activ la încăierarea de la Tribunal din decembrie 2006, a fost prins în Spania. El era singurul inculpat condamnat în dosarul "Scandal la Tribunal" rămas neprins, deşi pe numele lui s-a emis mandat de arestare preventivă încă din 2007. Anii au trecut, dar poliţiştii nu au luat pauză, astfel că zilele de libertate pentru Sima s-au sfârşit brusc. Oricum, în iunie 2012, s-a dat şi condamnarea finală pentru cel căutat, el primind o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare.
După cum ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, interlopul era dat în urmărire din data de 29 aprilie 2007, el fiind căutat pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Planurile fugarului s-au dat peste cap, la data de 14 iunie 2016, când, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGPR, Sima a fost prins pe teritoriul Spaniei.
La jumătatea lunii umătoare, mai exact în ziua de 14 iulie 2016, interlopul brăilean, care se cam obişnuise să fie liber, a fost adus în România de o escortă formată din poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila - Serviciul de Investigaţii Criminale. "Martin" a fost dus în faţa instanţei, care a confirmat mandatul de arestare preventivă emis cu ani în urmă, acesta fiind apoi încarcerat în Penitenciarul "Rahova".
Practic, de la data de 29 aprilie 2007 şi până s-a dat condamnarea, adică până în iunie anul acesta, Sima a fost urmărit în baza mandatului de arestare preventivă. A venit apoi şi condamnarea, astfel că interlopul stă acum "liniştit" la puşcărie, şansele de a scăpa prea repede fiind destul de mici, mai ales că timp de aproape 10 ani a tot fost căutat.
Condamnare în dosarul «Scandal la Tribunal»
În iunie 2013, după şase ani şi jumătate de la producerea scandalului de la Tribunalul Brăila, magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş, unde a fost strămutat dosarul în 2010, au dat sentinţa finală. Interlopii din grupările din Radu Negru şi Vărsătura, care în decembrie 2006 s-au încăierat la Palatul de Justiţie, au ajuns la închisoare. Trei dintre scandalagii au reuşit însă să se facă nevăzuţi, doi dintre aceştia fiind prinşi şi trimişi la scurt timp în puşcărie. Singurul care s-a bucurat mai mult de libertate a fost Marian Cristea, zis "Cioară", condamnat la 4 ani de închisoare, acesta fiind şi el prins în decembrie 2014, în Italia.
În dimineaţa zilei de 11 iunie 2013, după ce s-a dat condamnarea, poliţiştii de la Investigaţii Criminale i-au depistat şi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi pe Ghiţă Buricea (36 de ani), lider al grupării din Radu Negru, condamnat la 2 ani închisoare, Gigi Dorin Ţigănoiu (26 de ani), condamnat la 2 ani închisoare, Traian Soare (34 de ani), condamnat la 3 ani închisoare, Viorel Gagu (34 de ani), condamnat la 3 ani închisoare, şi Sorin Marcel Irimia (33 de ani), condamnat la 5 ani închisoare. Ionel Marian Comănescu (46 de ani) a fost mai norocos, acesta fiind condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare, sub supraveghere judiciară, pe o perioadă de 5 ani.
Singurul interlop condamnat în acelaşi dosar, care mai era cu poliţiştii pe urme, întrucât se făcuse nevăzut chiar de la începutul procesului, era Marin Sima (34 de ani), cercetările fiind disjunse întrucât acesta nu a putut fi audiat.
Reamintim că scandalul de proporţii a avut loc în dimineaţa zilei de 15 decembrie 2006, când între orele 08.20 şi 08.33, la "112" au sosit nu mai puţin de 5 apeluri, în legătură cu declanşarea unui conflict de proporţii între grupările din Radu Negru şi Vărsătura, în incinta Palatului de Justiţie. Interlopii veniseră la procesul atacului din octombrie 2006, asupra familiei Buricea şi la cel de ultraj la şeful DPIR, comisarul Ştirbu şi ajunseseră să se ia la bătaie. Interlopii s-au alergat prin Tribunal, au urcat la etajele superioare şi au dat buzna în biroul unei judecătoare, au spart geamurile de la uşile de acces, au blocat intrarea în instituţie, au sărit unii la alţii cu arme albe şi au intrat în sălile de judecată, dând peste cap activitatea.