Mergi la conţinutul principal

«Mă sinucid şi vei muri împreună cu mine!»

Originar din judeţul Brăila şi stabilit fără forme legale în municipiu, Florian-Alin Petcu, în vârstă de 25 de ani, cu antecedente penale, a fost condamnat, săptămâna aceasta, la o pedeapsă rezultantă de 2 ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Orbit de gelozie, Petcu a sechestrat-o pe fosta concubină, după ce a luat-o cu forţa de pe Şoseaua Râmnicu Sărat. Victima a fost salvată de un echipaj de poliţie, care, alertat la timp, a pornit pe urmele agresorului.
Forian-Alin Petcu nu ştie să piardă. El a mai sechestrat-o pe fosta iubită, fiind condamnat, în anul 2013, la 3 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru lipsire de libertate.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 12 februarie 2013, inculpatul Florian-Alin Petcu conducea autoturismul proprietate personală marca Ford Mondeo pe Şoseaua Râmnicu Sărat din municipiu, când a observat-o pe fosta concubină, Iris. Tânăra se afla într-o staţie de transport în comun, aşteptând un maxi-taxi.
În loc să-şi vadă de drum, Petcu a parcat maşina după staţie şi s-a îndreptat spre Iris, care, neştiind ce-o aşteaptă, a urcat într-un microbuz maxi-taxi.
Anchetatori spun că, în acel moment, Florian-Alin Petcu a urcat după fată, a prins-o de mână şi a obligat-o să coboare din maxi-taxi. I-a cerut apoi să-l însoţească în autoturism "ca să stea de vorbă", însă aceasta, speriată, l-a refuzat şi a plecat pe jos, pe trotuar. Procurorul care a instrumentat cazul precizează: "Inculpatul a devenit nervos şi a lovit-o cu palmele peste faţă, a prins-o de gât şi a izbit-o într-un gard, după care, în mod forţat, a urcat-o în autoturismul proprietate personală. (...) Pe parcursul deplasării, inculpatul a ameninţat persoana vătămată că se va sinucide şi că şi ea va muri împreună cu el".
Adevărat pericol public, Florian-Alin Petcu a rulat cu viteză pe mai multe străzi din oraş, fără să ţină seama de rugăminţile fetei. Incidentul se putea termina rău, însă victima a reuşit să scape de fostul concubin pentru că a lăsat telefonul mobil deschis. În momentul în care era dată jos din maxi-taxi, Iris vorbea la telefon cu prietenul ei, Vali. Luată cu forţa de pe stradă, lovită şi silită că urce în autoturism, tânăra a lăsat telefonul deschis şi l-a introdus, în ultimul moment, în buzunarul pantalonilor, fără ştirea lui Florian. În acest fel, Vali a auzit ceea ce i se întâmpla prietenei şi a alertat poliţia, apelând numărul pentru urgenţe 112.
La scurt timp după înregistrarea apelului, Fordul condus de Forian-Alin Petcu a fost oprit de un echipaj de poliţie pe Calea Galaţi, aproape de capătul liniei autobuzului 2 (cartier Vidin). Scăpată din mânile "fostului", tânăra sechestrată a formulat plângere penală împotriva acestuia.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro