Mergi la conţinutul principal

«Laromet» reîncepe curăţenia în urma dezafectării conductelor de termoficare

Riveranii traseului fostei conducte de termoficare, care traversa de-a lungul căii frate cartierul Obor, s-au plâns de faptul că, după demolarea ţevilor, echipele de lucru n-au mai făcut curăţenie, lăsând în urmă bucăţile de hidro şi termo - izolaţie. "Au venit, au tăiat conductele, le-au încărcat, dar în urma lor au lăsat dezastru: vată minerală este peste tot, la fel şi bucăţile de carton care înveleau ţevile. Oamenilor le este frică să-şi lase copiii să se mai joace din cauza vatei minerale", ne-a povestit revoltat un cititor care locuieşte la unul dintre blocurile de pe strada Rândunicii, din Obor.
Cei de la firma care a cumpărat pentru valorificarea fierului vechi fosta reţea de termoficare a oraşului - SC "Laromet Transib" - au promis că echipele de curăţenie reintră la lucru. "Au fost sărbătorile, oamenii au luat o pauză, dar deja se lucrează în zonă la strângerea deşeurilor rămase după dezafectarea conductelor, inclusiv demolarea stâlpilor de susţinere. Se face curăţenie, aşa cum am promis", au dat asigurări reprezentanţii companiei sibiene. De asemenea, au precizat că la acest moment echipele de demolare sunt comasate în zona cartierelor Progresul şi Vidin, urmând să înceapă demolările şi în zona Apollo, spre bulevardul Dorobanţilor.
De precizat că înţelegerea Primăriei Brăila cu firma din Sibiu spune că aceasta din urmă poartă responsabilitatea curăţeniei pe itinerariul reţelei de termoficare, inclusiv în cartierele traversate de conducte.
Mai trebuie spus că sibienii şi-au luat colaboratori în acest proiect: pentru organizarea de şantier - SC "Nidavgi Agrotrans"; pentru neutralizarea vatei minerale şi a cartonului bituminos - "Vivani Salubritate" SA, iar pentru vânzarea deşeurilor metalice - "Ecogreen Metal House". De asemenea, în cadrul aceleiaşi colaborări, "Mioriţa Com" urmează să se ocupte de concasarea stâlpilor şi postamenţilor de beton de pe traseul conductelor, precum şi de valorificarea betonului şi a armăturilor rezultate din această operaţiune.
Reamintim că la mijlocul lunii iulie, anul trecut, s-a semnat contractul privind casarea şi valorificarea la fier vechi a reţelei urbane de termoficare din municipiu, părţile contractuale fiind, pe de o parte, CUP Dunărea Brăila, compania însărcinată direct de CLM să rezolve problema valorificării, iar, de cealaltă parte, societatea "Laromet Transib" proprietatea familiei Mihuţescu din Sibiu. Tranzacţia s-a făcut în urma unei negocieri directe.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro