Mergi la conţinutul principal

«Eco» SA, dată în judecată pentru despăgubiri de şoferul maşinii tamponate

• autoutilitara firmei de salubritate nu avea poliţia de răspundere civilă auto valabilă • angajaţii service-ului au estimat lucrările de reparaţii şi manopera la peste 7.000 lei, potrivit bărbatului păgubit

 

Brăileanul a cărui maşină a fost tamponată de o autoutilitară a operatorului de salubritate “Eco” SA , care circula fără asigurare RCA, a dat în judecată societatea pentru a-şi recupera banii cheltuiţi în service. Suma pe care trebuie s-o recupereze bărbatul nu e deloc de neglijat. “Cei de la service mi-au arătat devizul şi este vorba de vreo 70 şi ceva de milioane lei vechi. Astăzi (ieri - n.r.), am înaintat actele către Judecătorie şi urmează să-mi recuperez paguba prin instanţă”, ne-a declarat păgubitul.

De asemenea, bărbatul ne-a povestit cum anume s-a ajuns în această situaţie. Potrivit acestuia, în ziua de 11 octombrie 2018, maşina sa era parcată la poartă. Autoutilitara “Eco” a intrat pe strada Mihail Sebastian pentru a ridica deşeurile. “A intrat în maşina mea, cu prezonul de la roata autoutilitarei, mi-a fost rupt cauciucul, iar când a dat înapoi, a smuls şi bara, a îndoit-o, a spart o lampă, mă rog, avarii constatate la service, în valoare de 78 de milioane lei vechi. În momentul în care ne-am prezentat la poliţie, şoferul autoutilitarei a spus că are actele de la o altă maşină. Până la urmă, şi-a sunat şeful, care a venit la poliţie. Un şef de coloană, nu ştiu cum îl numesc ei. Şoferul i s-a adresat lui şi i-a zis «Bre, dar nu ştii că noi nu avem asigurări la maşini?». Şi atunci, respectivul i-a zis «N-ai tu la maşina ta, celelalte au». Mă rog, asta a fost aşa, ca o «reparaţie» a frazei. M-a rugat şeful lui să nu mai zic nimic, pentru că a doua zi mă va despăgubi, mergem la service pentru deviz şi apoi vor plăti daunele. A doua zi dimineaţă, ne-am dus la service, s-a făcut devizul, 70 şi ceva de milioane lei vechi şi când au văzut, au început să o dea în stânga şi-n dreapta, că e foarte mult. Şi m-au ţinut aşa până în ora 14.00. Eu le-am zis: «Domnilor, eu sunt obligat în 24 de ore să mă prezint la poliţie şi să anunţ evenimentul. Dacă astăzi (12 octombrie - n.r.) nu veniţi, eu mâine (13 octombrie - n.r.) mă duc la poliţie. Nu au venit, aşa că m-am dus la poliţie. Au venit cu asigurare făcută în ziua aia, cu valabilitate începând cu ora 00.00, data 13 octombrie, a treia zi de la tamponare. Poliţia a făcut actele. Evident că pe mine nu mă despăgubeşte nimeni, pentru că la momentul evenimentului ei nu aveau asigurare valabilă. Au făcut pentru o lună de zile asigurare la maşina respectivă. S-a făcut proces verbal şi mi s-a spus că nu-mi pot recupera daunele decât prin instanţă. Eu m-am interesat şi am aflat că la toate maşinile Eco nu există asigurare şi ITP, deoarece acţionar majoritar la această companie este Primăria şi, chipurile, sunt acoperiţi, că nu-i opreşte nimeni să-i verifice. De ce nu s-a autosesizat poliţia să verifice toate maşinile «Eco» SA care circulă? Nu s-a întâmplat nimic”, ne-a povestit bărbatul păgubit.

În ceea ce priveşte inspecţia tehnică periodică a autoutilitarei care i-a lovit maşina, aceasta era valabilă la momentul tamponării. Informaţia ne-a fost confirmată atât de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, cât şi de directorul “Eco”, Marius Pisică. “ITP-ul este valabil până pe 26.04.2019”, ne-a transmis Pisică.

Reamintim că tamponarea din data de 11 octombrie 2018 a dat de gol o autoutilitară, aparţinând societăţii de salubrizare “Eco” SA, care circula cu poliţia RCA expirată. Pentru această întâmplare, directorul societăţii, Marius Pisică, a motivat reporterilor “Obiectiv - Vocea Brăilei” că “a fost o nesincronizare a colegului de la serviciul tehnic, care se ocupă de asigurări, fapt pentru care a fost sancţionat cu avertisment conform procedurilor legale”.

Dacă angajatul de la Tehnic s-a ales doar cu avertisment pentru că a “uitat” să reînnoiască poliţa RCA, poliţiştii nu au fost la fel de blânzi cu societatea. Oamenii legii au aplicat o amendă de 870 lei şoferului de la “Eco” pentru că nu a păstrat distanţa laterală suficientă, dar şi pentru faptul că circula cu asigurarea expirată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro