Consiliul Judeţean Brăila nu are încă un director economic numit, situaţie cu care administraţia se confruntă de trei săptămâni, potrivit preşedintelui interimar al instituţiei, Viorel Mortu. Alina Rusu, ultimul director economic pe care l-a avut CJ, a demisionat din funcţia de conducere, după ce numele ei a apărut în Dosarul "Sportul", în calitate de inculpat.
"De trei săptămâni nu avem departamentul economic rezolvat. De trei săptămâni, CJ nu are director economic. E o dramă! Fac ce pot. Tot dăm telefoane", a explicat preşedintele CJ.
Deşi a fost identificată o persoană din cadrul CJ-ului care ar putea ocupa funcţia, Mortu se plânge că nu a venit nici până la ora actuală un act oficial de numire. Despre persoana misterioasă care ar urma să ocupe scaunul Alinei Rusu, PSD-istul nu a spus prea multe, decât că e "foarte bună în domeniu, eu sunt foarte mulţumit de ce am identificat. Am trimis hârtia de câteva zile la Minister, însă nu a venit deocamdată numirea oficială. E o persoană din CJ, extrem de bine aplicată pe secvenţa economică, cunoaşte foarte bine prin profesie toate departamentele Consiliului, atât departamentele ce ţin de instituţiile conexe, cât şi pe cele interne", a povestit PSD-istul.
În prezent, Alina Rusu are statut de membru al Consiliului Judeţean, lucrează într-un alt departament. "Primele cinci persoane după Rusu nu au vrut să accepte funcţia. Există o psihologie a momentului", a adăugat sursa citată.
Reamintim că, în luna aprilie, Rusu a fost pusă sub control judiciar sub acuzaţia de abuz în serviciu, fiind implicată în dosarul "Sportul". Fostul director economic al CJ s-a adresat imediat instanţei, care a admis plângerea şi a revocat măsura controlului judiciar. Averea ei, însă, a fost pusă sub sechestru.
Dosarul "Sportul" va ajunge tot la Tribunalul Vrancea
Dosarul "Sportul", în care inculpatul principal este Gheorghe Bunea Stancu, se va judeca tot la Tribunalul Vrancea, unde se află şi cealaltă cauză "Stancu vs. DNA". Procurorii anticorupţie au formulat cerere pentru desemnarea unei instanţe care să judece cauza, după întocmirea rechizitoriului, iar Curtea de Apel Galaţi a dispus ca dosarul să fie trimis tot la Tribunalul Vrancea. Soluţia Curţii de Apel Galaţi s-a dat în ziua de 19 mai, după cum se arată pe site-ul instanţei. "Admite cererea de desemnare a unei alte instanţe, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi, privind pe inculpaţii Gheorghe Bunea Stancu şi Rusu Alina Daniela. Desemnează ca Tribunalul Vrancea să fie instanţa sesizată în eventualitatea întocmirii rechizitoriului în dosarul nr. 255/P/2013 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA Galaţi. Definitivă", este decizia judecătorilor. (Alina MIHAI)