Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a vorbit în conferinţa de presă de joi despre ultima schimbare de la Instituţia Prefectului Brăila, şi anume aducerea Danielei Văsioiu pe funcţia de director de cabinet. Edilul a lăudat-o pe Văsioiu, spunând că bagajul ei de cunoştinţe administrative ar putea-o ajuta destul de mult pe Mădălina Cochino, prefectul judeţului. "Doamna Văsioiu e o persoană care ştie administraţie", a spus acesta.
Cât despre faptul că noul director de cabinet al Prefecturii este membru PNL, Simionescu a declarat că "a fost opţiunea dumneaei (a Mădălinei Cochino - n.r.), şi-a asumat-o, bănuiesc că doamna prefect ştia că e o anumită afinitate politică din partea doamnei Văsioiu. Până la urmă, fiecare îşi asumă deciziile. Pui în balanţă: dacă sfaturile pe care le poţi primi de la cineva atârnă mai greu decât vorbele care pot exista. Dacă doamna prefect a considerat că poate fi ajutată de către doamna Văsioiu prin cunoştinţele pe care le are, atunci probabil că a stat, a pus în balanţă şi a ajuns la această concluzie, de a o numi director de cabinet", a afirmat sursa citată.
Edilul a ţinut, totodată, să infirme zvonurile conform cărora liberalii au numit-o prefect pe Mădălina Cochino pentru a câştiga alegerile din vară. Acesta a spus că nu Instituţia Prefectului organizează scrutinul, ci Autoritatea Electorală Permanentă şi autorităţile locale, iar rolul prefectului este de a superviza desfăşurarea alegerilor. "Eu vă spun că povestea «cine organizează alegerile câştigă» e falsă. Luaţi o statistică şi o să vedeţi că nu este adevărată. Spre exemplu, în 1996, PSD a organizat alegerile şi a pierdut, în 2000 CDR-ul a organizat şi a pierdut, în 2004 iar a organizat PSD-ul şi a pierdut. La nivel local, e o idee că Prefectura organizează alegerile. Nu Prefectura organizează alegerile. Avem Autoritatea Electorală Permanentă şi autorităţile locale. Prefectura supervizează desfăşurarea alegerilor, trage la sorţi preşedinţii secţiilor de votare, dar cetăţenii vin şi votează. În secţiile de votare sunt câte 7-8 perechi de ochi plus operatorul de date, nu se poate ... Teama este că se poate întâmpla să fie fraudă, dar e altă poveste. Secţiile de votare trebuie să aibă tot ce le trebuie, să nu le dispară ştampile sau buletine de vot. Acum, operatorul de date vine şi scanează actul de identitate, iar la final, când a dat un «Enter» pe tableta lui, îi apare câţi oameni au fost prezenţi la vot la secţia respectivă. Dacă în urnă sunt mai multe sau mai puţine buletine de vot, acolo e o problemă", a conchis Simionescu.