Mergi la conţinutul principal
Start la judecată!

«Dedicaţie» pentru Corbu

* judecătorii au decis că procesul în care interlopul Stănel Corbu şi fiul său sunt judecaţi pentru atacul violent asupra unui brăilean în zona “Melody Club” poate începe * la data de 2 iunie, magistraţii Tribunalului Brăila au menţinut decizia primei instanţe care a respins anterior excepţiile invocate în cauză, respectiv excepţia neregularităţii rechizitoriului procurorului invocată de acuzaţi * este vorba despre dosarul în care inculpaţii sunt Lăcătuş Stănel, fost Corbu, şi fiul său, Corbu Ciprian, acuzaţi de tulburarea ordinii şi liniştii publice * aceştia au sărit la bătaie în curtea de la Club “Melody” din noaptea de Revelion 2017/2018, interlopii încercând să îşi recupereze banii pe care i-au dat unui lăutar pentru dedicaţii

 

 

 

 

Începe judecata în dosarul Corbu. Magistraţii instanţei au dat o “dedicaţie” specială pentru interlopul acuzat de atacul violent de la “Melody Club”, produs după petrecerea de Revelion din 2017/2018. Liderul grupării din Lacu Dulce, ajutat de fiul său, a vrut să îşi recupereze banii plătiţi unui lăutar pentru dedicaţii. S-a ajuns la o altercaţie violentă, interlopii fiind trimişi în judecată pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, încă de anul trecut , numai că procesul nu putea începe, asta din cauza unor “piedici” puse chiar de cei acuzaţi. Interlopul Lăcătuş Stănel, fost Corbu, şi fiul său, Corbu Ciprian, au invocat excepţii, ba chiar au încercat să invoce neregularitatea rechizitoriului de trimitere în judecată al procurorului. În final, atât prima instanţă, cât şi instanţa superioară au respins cererile şi au dat startul procesului. Nu s-a stabilit încă vreun termen de judecată, decizia Tribunalului Brăila fiind dată zilele trecute, respectiv în data de 2 iunie.

 

De Ziua Păcălelilor, Corbu a primit decizia judecătorilor

 

Chiar la şedinţa din data de 1 aprilie, după cum se arată pe site-ul instanţei, Judecătoria Brăila i-a dat veşti proaste interlopului Corbu. Magistraţii au respins ca nefondată excepţia neregularităţii rechizitoriului de trimitere în judecată din 13 noiembrie 2020, excepţia nelegalităţii sesizării instanţei cu rechizitoriul procurorului pentru nerespectarea dreptului la apărare şi excepţia nelegalităţii administrării probei cu înregistrările camerelor de supraveghere cuprinse pe două suporturi optice şi a probei cu procesul verbal de vizionare din 2018 (cuprinzând planşe foto desprinse din înregistrare. Decizia primei instanţe a fost clară şi în defavoarea celor doi inculpaţi din acest dosar. “Constată competenţa Judecătoriei Brăila pentru judecarea prezentei cauze, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 98/P/2018 emis la data de 13.11.2020 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpaţii : - Lăcătuş (Corbu) Stănel, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice; Corbu (Opriţa) Ciprian, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art.371 Cod penal, cu aplicarea art.41 al.1 (recidivă - n.r.) Cod penal. Dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii Lăcătuş (Corbu) Stănel şi Corbu (Opriţa) Ciprian. Dispune fixarea termenului de judecată, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, este soluţia dispusă de Judecătoria Brăila la data de 1 aprilie.

S-a formulat contestaţie împotriva măsurii primei instanţe, numai că nici la Tribunalul Brăila inculpaţii nu au avut câştig de cauză.

La şedinţa din data de 2 iunie, magistraţii instanţei superioare au respins ca nefondată contestaţia formulată de contestatorii inculpaţi Corbu (fost Lăcătuş) şi Corbu ( fost Opriţa) Ciprian împotriva încheierii din data de 01.04.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Brăila în dosarul nr.17216/196/2020/a1. “Menţine ca legală şi temeinică hotărârea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Brăila. Obligă contestatorii la plata către stat a sumei de câte 150 lei fiecare reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă”, a decis instanţa superioară.

 

Revelion cu ceartă şi bătaie

 

Incidentul din noaptea de Revelion, produs în zona Club Melody, a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112. La data de 1 ianuarie 2018, în jurul orei 5.00, s-a anunţat faptul că, în zona clubului se află o persoană leşinată, cu urme de violenţă la nivelul capului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat un brăilean de 34 de ani, care petrecuse în club. Când a ieşit din local, acesta ar fi fost atacat cu violenţă din spate şi nu a reuşit să se ferească. Persoana vătămată a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. S-a întocmit în cauză dosar penal, iar apoi poliţiştii i-au identificat pe brăilenii suspectaţi de comiterea agresiunii. Nu s-a transmis, la acea dată, vreun nume al celor implicaţi în altercaţie.

Până la urmă s-a stabilit că era chiar Stănel Corbu implicat în scandalul de la club.

Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi: Lăcătuş Stănel şi Corbu Ciprian pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 31 decembrie 2017/1 ianuarie 2018, în jurul orei 04.45, inculpatul Lăcătuş Stănel, în timp ce se afla în curtea Clubului “Mellody” de pe şoseaua Râmnicu Sărat, împreună cu inculpatul Corbu Ciprian, a exercitat acte de violenţă cauzatoare de leziuni traumatice ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale asupra persoanei vătămate I.S. În noaptea respectivă, a fost organizată petrecerea de Revelion la care au participat numeroase persoane, printre care erau şi inculpaţii. “Atmosfera pe timpul petrecerii de Revelion a fost întreţinută de solişti vocali, unul dintre ei fiind B.A., invitaţii oferind dedicaţii şi sume de bani. În jurul orei 04.45, solistul şi-a încheiat programul muzical, însă, la plecare, acesta a fost abordat de L.S. şi o altă persoană care i-au solicitat cântăreţului să le restituie sumele de bani pe care aceştia le plătiseră pe dedicaţiile date în timpul petrecerii. În apărarea cântăreţului au intervenit două persoane care l-au condus pe B.A. la autoturismul lui, pentru a putea pleca”, au stabilit anchetatorii.

În acest timp, între Corbu şi alte persoane din zona clubului s-au iscat discuţii contradictorii purtate pe partea carosabilă din faţa curţii clubului. Partea vătămată I.S., acuzată că a intervenit în discuţiile purtate de interlop şi o altă persoană cu cântăreţul ieşit de la club, a scăpat în primă fază de agresiune după intervenţia unui bărbat. Numai că, persoana vătămată I.S. a fost ulterior agresată.

După cum am arătat într-un articol prezentat în decembrie 2018, dosarul “Atac în Club Melody” ajunsese la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. În cauză s-au efectuat cercetări pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, în primă fază, faţă de doi bărbaţi, unul de 26 de ani şi altul de 49 de ani.

La câteva luni de la atacul din club, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cei care s-au ocupat de anchetă, au reuşit să stabilească identitatea persoanelor suspectate de comiterea agresiunii.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro